Hükümetin beşinci  teşvik bölgesi ilan etmesiyle birlikte yoğun bir talep gören  BKOSB  büyümeye devam ediyor.Her geçen gün yeni bir yatırımcıyı ağırlayan Bor Karma Organize Sanayi    Bölgesi,yatırımcıların cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

 

Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım aşamasında olan işletmelerin Niğde ve Bor  ekonomisi için büyük önem arz ettiğini , bölgeye olan ilginin artmasından ve sanayinin gelişmesi için öncelikli seçenek olarak gördükleri organize sanayi bölgelerinin gelişmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT , Bor OSB’nin gelişmesi için 2012 yılında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve çalışmalarının gelecek yıllarda da Bölgenin gelişmesi için devam edeceğini  dile getirdi.

 

Başkan Erat, Bilindiği üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteği ile yapımına başlanan Evsel ve Endüstriyel Atık Tesisi’nin yapımının tamamlandığını belirtti. Bor yatırımcılar için artık küçük bir ilçe olmaktan çıkarak ,  aynı zamanda geleceğe güven duyulan ve yarının ülke ve dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir cazibe merkezi haline gelmeye başladığını belirtti.

 

Sanayicilerimizin üretim maliyetlerini düşürme, bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırma, alt ve üst yapı problemlerini çözüme kavuşturma ve daha düzgün bir enerji politikası oluşturabilme amacıyla çalışıyoruz. OSB, gelişen yüzüyle ekonomik alanda Anadolu'nun kalbi olma yolunda hızla ilerliyor. Yatırım konusunda sanayicilere elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz.Bu yoğun talep bizleri son derece sevindiriyor. Bor'a yoğun şekilde talebin olması yatırımcıların Bor'da gelecek umudunun çok yüksek olduğunun göstergesidir. Geleceğini Bor'a bağlayan, burada gelişebileceğini, para kazanabileceğini düşünen sanayiciler buraya geliyor. Bor'un gelecekte hangi konumda olacağını da bugünden anlayabiliyoruz. Sayın Valimiz Alim Barut başkanlığındaki OSB Yönetim Kurulu olarak bizler de tahsisleri bir an önce yapıp, iş adamlarımızın bir an önce yatırıma geçmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bir yandan da sanayi altyapı çalışmalarına devam ederek, eksiklerimizi gidermenin gayreti içindeyiz. Gelecekte çok uzun vadede değil 3-5 sene içinde Sanayi anlamında Türkiye'nin gözbebeği olacağız . Bor  bu manada yürümüyor, koşuyor.  İnanıyorum ki;  Bor  her geçen gün daha iyiye gidiyor.

 

Büyük kentlere yakınlığın da bir başka avantaj olduğunu aktaran ERAT, şöyle devam etti:“Kuzeyde Ankara, batıda Konya, doğuda Kayseri, güneyde ise Adana ve Mersin, Bor'a yakın. Bor'a ulaşmada da belirli bir yol altyapısı oluşmuş durumda. Merkezler ve pazarlara yakınlık Bor'u yatırımcı için cazip kılıyor. Bunun avantajlarını yaşıyoruz. Ayrıca Bor'da yatırımcıları kucaklayan bir anlayış var. Gerek sivil toplum kuruluşları, gerek belediye, gerekse de valilik olarak biz yatırımcılara elimizden gelen tüm yardımı yapıyor, imkanlarımızı zorluyor, kolaylık sağlıyoruz.Bor sadece yatırım teşvikleri ve konum açısından avantajlı değil, aynı zamanda çok güvenli bir şehir.Bor dışardan gelen insana karşı çok hoşgörülü ve misafirperver. Bu da çok önemli unsurlar arasında yer alıyor'' şeklinde konuştu.



 

Editör: TE Bilişim