Niğde genelinde son günlerde etkili olan aşırı yağışlar sonrası meydana gel sel felaketi nedeniyle Niğde merkeze bağlı Edikli ve Konaklı beldelerinde patates tarlalarına zarar verirken çiftçi zararlarının yüzde 70 olduğu belirtti.

Meydana gel sel felaketi nedeniyle tarım arazileri zarar gören çiftçiler; “ ürünlerinin sel suları altında kaldığını ve hasat döneminde yüzde 70 oranında ürün kaybına meydana geleceğini söylediler. Her yıl yoğun yağışlar sonrası bu tarz mağduriyetlerin yaşandığını söyleyen çiftçiler yetkililerden yardım elinin uzanmasını bekliyor. Ayrıca DSİ bölgeye kanal yapmamasından dolayı da şikâyetlerini dile getirdiler.

Patates üretimi konusunda üretime büyük katkı sunan Edikli çiftçileri, “Devletimiz her türlü mağdur olanın yanında. Biz kendi vatanımızda üretim yapan çiftçiler olarak yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için acil önlem alınmasını istiyoruz” dediler.

Beldede patates üretimi yapan Mustafa Türkcan, yaklaşık bir haftadır etkili olan yağış sonrası patates tarlalarımızı sel bastı. Ürünlerimiz sel suları altında kaldı ve mahsullerimiz zarar gördü. Her yıl etkili olan yağış sonrası buraları sel suları basıyor ve mahsullerimiz zarar görüyor. Bu alana bir kanal gibi bir şeyler yapılsa her yıl meydana gelen sel felaketinin önün geçilmiş olur ve bizimde mahsullerimiz zarar görmemiş olur. Bizlerin geçim kaynağı patates. Bu yılda patatesimizi el vurdu. Borçla harçla gübre aldık tohumluk alıp ekim yapmıştık. Şimdi biz çiftçiler ne yapacağız.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem’de bölgede çiftçilerin yanında yer alarak, çiftçilere hem mesleki açından hem siyasi açından destek vereceğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her daim yanlarında olacağını vurguladı.


 
Editör: TE Bilişim