Niğde İl Tarım Müdürlüğünce yürütülmekte olan Hayvancılık Projeleri kapsamında gebe düve dağıtımlarına Çiftlik İlçesi Divarlı Kasabasıyla devam edildi.
 
Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında uygulanmakta olan Süt Sığırcılığı Projesi çerçevesinde  Çiftlik İlçesi Divarlı Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin 50 ortağına da her birine (50 aile X 2 Baş) olmak üzere 100 adet Holstein (siyah-beyaz alaca) ırkı 2-7 aylık gebe düve kurayla sahiplerine dağıtıldı.
 
 
Düve kura çekimi ve dağıtım törenine İl Müdürü Nizamettin BALHAN, Çiftlik Kaymakamı Mehmet PARLAK, İl Genel Meclis Üyesi Muhsin KOÇOĞLU, Divarlı Belediye Başkanı Rüstem CULLAZ ve geniş bir halk kitlesi katıldı.
 
 
Düve alımı için kullandırılan kredi 2 yıl ödemesiz olmak üzere 6 yıl sıfır faizli olmak üzere 8 yılda tamamlanacak.
 
 
İl Müdürü Nizamettin Bilhan yaptığı konuşmada projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek dağıtılan düvelerin Divarlı’da hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını, hayvanların beslenmesi konusunda yem bitkilerinin çok önemli olduğunu ve ekiminin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek kadınlardan gebe düvelere iyi bakmalarını istedi.
 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca kredilendirilen Altunhisar – Yakacık ve Ulukışla – Aktoprak Kasabaları Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine de önümüzdeki günlerde gebe düvelerin dağıtımı yapılacak.
 




Editör: TE Bilişim