Çiftehan bölgesinin turizm bölgesi olmasından dolayı turistlere hizmet etmesi, halkın yerleşim alanı ile sağlıklı mekânsal ilişkiler kurması ve Çiftehan halkının günlük yaşamsal aktivitelerine katkıda bulunması amacıyla planlanmış olan Niğde – Ulukışla Çiftehan da kurulacak olan Çiftehan Günübirlik Tesisler Projesi  İhaleye  çıkıyor.

Planlamanın içerisinde; Mimari olarak; Türk hamamı (1750 m2), dükkanlar (150 m2),cafe (200 m2), tenis kortu, basketbol-voleybol sahası ve WC,

Yapısal olarak; Kamelya (22 adet), piknik masası (22 adet), dekoratif barbeküler (22 adet), dekoratif çeşmeler ve fitness aletleri (1 takım) bulunmaktadır. Kent mobilyalarının tamamında ahşap kompozit deck malzeme kullanılması planlanmaktadır. (Kompozit malzemenin içeriği maksimum %55 ağaç talaşı,%35 plastik,%8 organik pigment ve %2 organik kimyasallardan oluşmaktadır.)

 

Bitkisel olarak ise; yöre iklimine uygun yazın sıcaklara kışın ise dona karşı dayanıklı Lübnan sediri(Cedrus libani), Adi at kestanesi (Aesculus hippocastanum) gibi bitkiler son derece uygun şekilde, kullanışlı şekilde çit ve perdeleme görevlerinde kullanılması planlanmıştır. İdaremiz üzerine tahsisi alınacak olan taşınmaz üzerine, yeme içme üniteleri, lokanta, kafe, spor alanları, kür merkezi, (hamam ve havuz vb.) ve satış üniteleri yaptırılacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığına Günübirlik Tesis Alanlarının tahsisi için talepte bulunulmuş olup,  Proje alanı İl Özel  İdaremiz adına tahsis edilmiştir.

Uygulanması planlanan peyzaj projesi ve yaklaşık maliyeti hazırlanmış olup; Projeye Kalkınma Bakanlığınca 2.000.000.TL ödenek tahsis edilmiştir.Proje bedelinin eksik kalan kısmı ise İl Özelİdaremiz bütçesinden karşılanacaktır. Proje önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacaktır.

 

Milletvekili KAVAKLIOĞLU yaptığı değerlendirmesinde ; Termal Turizm,  Niğde’mizin ve Çiftehan’ımızın  gelişmesinde en önemli  sektörü  olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti,

‘’Çiftehan’da start alan diğer Termal Turizm ve Sağlık  projeleri ile birlikte  uygulamaya konulacak olan bu proje ile Çiftehan bölgesinin turizm bölgesi olmasından dolayı turistlere hizmet etmesi, halkın yerleşim alanı ile sağlıklı mekânsal ilişkiler kurması ve “ Çiftehan halkının günlük yaşamsal aktivitelerine katkıda bulunması amaçlanmıştır. Çiftehan eski izbe halinden kurtulacak yeni modern yüzüne kavuşacaktır. Bu sayede gerek yöre gerekse ilimiz turizm anlamında önemli katkı görecektir." dedi.   
      

Milletvekili ÖZEGEN ise yaptığı değerlendirmesinde Niğde'nin alternatif çıkış yolları bulması gerektiğinin altını çizerek;

            "Önemli bir tarım şehriyiz. Ancak bazı yıllar tarımın darboğaza girdiğinde ilimizde çarklar durmamalı. Alternatif çıkış yolları bulmalıyız. Turizm de bunlardan biri. Gerek dağ turizmi, gerek doğa turizmi ve gerekse termal turizm. Çiftehan yöremiz geçmişten günümüze özellik arz eden ve ülke genelinde isim yapmış ancak çağa ayak uyduramamış bir yapısı vardı. Çiftehan'ı bu yapısından kurtararak modernize etmek ve termal turizmi orada tekrar ayağa kaldırmak Niğde için son derece önemlidir. Çiftehan’ da yapımına başlanan diğer önemli projelerle birlikte bu projenin de yöremize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi

 

Editör: TE Bilişim