Ahiler Kalkınma Ajansı, Bor Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile 16–24 Ocak 2013 tarihleri arasında BORTSO toplantı salonunda ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenlendi. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere, geçtiğimiz gün BORTSO toplantı salonunda sertifikaları takdim edildi.



Sertifika töreninde bir  konuşma yapan Bor Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Çalapkulu ve KOSGEB Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman, kursiyerlere aldıkları sertifikanın önemini ve kuracakları işyerinin bulundukları ilçe ve ildeki ekonomik katkısı nın ülke geneline yansımalarını ifade ettiler.



Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları, KOSGEB’in yeni iş kuran girişimcilere verdiği 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oldular.



Programa Bor İlçe Kaymakamlığını Vekaleten yürüten Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, KOSGEB Niğde İl Müdürü Mehmet Haşim Karaman ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat katıldılar ve törende kursiyerlere sertifika takdim ettiler. Tören kursiyerlerin sertifikalarını teslim almaları ile son buldu.



Editör: TE Bilişim