Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu, Niğde’ye şuana kadar Çin’den gelen 6 büyük firmanın yatırım yaptığını söyledi.


Kavaklıoğlu, Niğde İl Genel Meclis toplantısında Bor Karma Organize Sanayi Bölgene Çinli yatırımcılar tarafından yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.


2013 yılında Bor Organize Sanayi bölgesine ciddi bir yatırım atağının başladığını belirten Kavaklıoğlu: “Yaklaşık iki yıldır Çinli yatırımcılarla bazı projeler gerçekleştirmek için yoğun bir çaba harcamaktayız. Çin ile görüşmelerimiz tamamlandı. Bu yaptığımız görüşmelerden bir tanesi Niğde’yi ziyaret eden uluslararası yatırımlara karar veren, uluslararası başkan yardımcısıydı. İmzalamış olduğumuz iyi niyet anlaşmasıyla Çin devletinin bizim bölgemizde yatırım yapmasına izin verilmiş oldu. Fakat hepimizin bildiği gibi gelecek yatırımcılar buradaki gibi küçük ölçekli değil, çok büyük ölçekli yatırımcılar. Okyanus ötesinden gelecek olan bu yatırımcılar daha önceden ekiplerini göndererek incelemelerde bulundu. Kasım ayının 10’undan sonra 4 büyük tesisin sahipleri Niğde’ye gelerek yatırımlarına başlayacaklar. Bu güne kadar Çin’den gelen 6 firma organize sanayi bölgesinde şirket kurmuş durumda” şeklinde konuştu.




KONU İLGİLİ HABERİMİZ...






Editör: TE Bilişim