Bor Karma ve  Deri  İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki mevcut fabrikaların tamamlayıcı ihtiyacı olan hizmetleri sunmak, işçi ve işverenin  verimli hizmet almasını sağlamak  amacıyla küçük işletmeler kurmak için yeni  kararlar alındı.

YAP-İŞLET-DEVRET USULÜYLE YENİ TİCARETHANELER KURULACAK

Bor Karma Organize Sanayi Yönetiminden yapılan açıklama da; Her geçen gün büyüyen BOR Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki ticari imara sahip alanlarda, sanayicilerimize hizmet vermek, verilen hizmetlerin kalite ve çeşitliliğini artırmak, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin tedarik süreçlerini daha hızlı ve düşük maliyetli hale getirmek amacıyla yeni yatırımcılar eliyle yap-işlet ve yap-işlet-devret usulüyle yeni ticarethaneler kurulması hedeflenmektedir.

HİZMET SEKTÖRÜ İÇİN YENİ İŞ ALANI YENİ İSTİHDAM

Özellikle endüstriyel elektrik ve elektronik ekipman tamiri, mekanik tamir işleri, yedek parça ve hırdavat malzemeleri, inşaat malzemeleri, ekmek fırını içeren lokanta, et ürünleri ve manav reyonu içeren market, kargo merkezi, kafe, dış ticaret-danışmanlık-mimarlık ve inşaat ofisleri alanındaki başvurular öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır. Belirtilen iş/faaliyet kolları dışında ticari yatırım yapmayı planlayan vatandaşlarımızın da başvuruları kabul edilecek ve OSB sanayi işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda uygunluğuna göre yer tahsisleri yapılabilecektir.

KİRA BEDELİ TALEP EDİLMEYECEK

Tahsisi gerçekleştirilecek alanlarda inşa edilecek ticari işletmelerin inşaat maliyetleri, yatırım yapmak isteyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından karşılanacak olup OSB yönetimi ve yatırımcı tarafından mutabık kalınacak sürece, aidat-elektrik-su giderleri haricinde herhangi bir kira bedeli talep edilmeyecektir.

TALEP FORMU İLE BAŞVURULACAK

Aşağıdaki linkte yer alan “Ticari İşyeri Ön Talep Formu” nun 23.07.2021 tarihine kadar doldurulmasına ve Müdürlüğümüze elden teslim edilmesine müteakip olarak ilk başvurular alınacak ve Müdürlüğümüzce yapılan ön inceleme akabinde uygun görülen talep sahipleriyle iletişime geçilerek geçici teminat bedellerinin yatırılmasıyla birlikte ön tahsis süreci başlatılacaktır.

MİMARİ PROJE OSB TARAFINDAN HAZIRLANACAK

Girişimci ile Müdürlüğümüz arasında mutabık kalınan yatırımlar kesinleştikten sonra girişimci taleplerini karşılayacak bir mimari proje Müdürlüğümüz tarafından hazırlatılacak ve girişimcilerimizin projeye uyumlu olarak inşaat faaliyetlerini tamamlamaları için inşaat ruhsatları verilecektir. İnşaat sürecinin projeye uygun olarak tamamlanmasından sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatları verilerek ticari faaliyetlerine başlayacaklardır.

Ticari İşyeri Ön Talep Formu İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN 

Erhan Adem: "Az Bir Şey Zam" Demek Halkla Alay Etmektir.” Erhan Adem: "Az Bir Şey Zam" Demek Halkla Alay Etmektir.”
Editör: TE Bilişim