“BİRKO… Bu ayıp Niğde’ye yetecek” başlıklı bir haber yapmıştık. Haberde hiç yorum yapmaz iken, manşeti  BİRKO’nun tarihini, geçmişteki misyonunu da  dikkate alarak atmıştık. BİRKO fabrikasında yetkili işçi sendikası Öziplik-İş Sendikası Başkanı Faik Apaydın’ın basın açıklaması ile yaptığı bazı videolu olarak yayınladığımız bazı  iddialarına  hiç yorum yapmadan yer vermiştik. Basın açıklamasında bulunmadık ama orada bulunan işçiler tarafından sitemize ulaştırıldı.

Sendika Başkanı Faik Apaydın’ın BİRKO’da yaşanan konularla ilgili iddialarında adı geçen yönetim kurulu üyelerinin Avukatı Sitemizi arayarak nazikçe  kendilerinin de bir açıklamaları olacağını ve bunu yayınlamamızı istediler. Bizde tabi ki yayınlayacağımızı söyledik.

Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

Ancak BİRKO Yönetim Kurulunun açıklamasında kendileri açısından iddialar, açıklamalar olduğu gibi,  farklı suçlamalarda vardı. İzinsiz ses kayıtları vs. Savcılık ve Mahkeme kararı olmadan yapılan bu suçlamayı yayınlamadan önce bizde avukatımızla görüştük ve sonucunda isnat edilen suç ifadelerini,  silmek durumunda kaldık. Yayınladığımızda biz de suç işleyeceğimizi düşündük. Taraflar açıklamalarını yaptılar, ayrıca halen çalışan işçilerin fikrini de aldık.  

Karşılıklı  ağır suçlamaları içeren iddiaların muhatabının adli merciler olduğunu düşünüyoruz.   Ancak Fabrika işletme ve işçi hakları konusunda her iki tarafın iddiasını da takip edeceğiz.

Borhaber.net olarak bugüne kadar toplum yararına haberler yapmayı hep ilke edindik. Niğde’nin sorunlarını istismar edecek bir pozisyonda hiç olmadık. Bugüne  kadar yaptığımız yayınlarda  yol, yöntem ve olumlu baskı oluşturmayı düşündük.

BİRKO Niğde tarihinde çok önemli bir işlemeydi. Eski günlerini özlemle hatırlıyoruz, hayıflanıyoruz.

Umarız ki sorunlar çözülür.

BİRKO YÖNETİM KURULU AÇIKLAMASI AŞAĞIDADIR

Editör: TE Bilişim