Niğde’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Birko A.Ş ‘ de Pazar günü seçim heyecanı vardı. Yönetim ve denetim kurulu üyelikleri seçimlerinin de yapıldığı genel kurul fabrika toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 Birko Şirketler Grubu’nda geçtiğimiz Pazar günü seçimli genel kurul heyecanı vardı.
,Bor Yolu üzerinde faaliyet gösteren Birko A.Ş iki yılda bir seçimli genel kurul gerçekleştiriyor. Orteks Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Doğanlar’ın Divan Başkanlığını yaptığı genel kurul toplantısı,  Birko A.Ş’de her yıl farklı bir heyecanı da beraberinde getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, Koyunlulular ve Birko A.Ş’nin ortakları genel kurul nedeniyle bir araya geliyor ve hasret gideriyorlar. Türkiye’nin dört bir yanından genel ortakların katıldığı genel kurul bu yıl da hiçbir aksama olmadan gerçekleştirildi. Saat 10:00 da başlayan genel kurul Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu’nun açılış konuşması ile başladı. Genel Kurula gelen ortaklara hoş geldiniz diyen Mumcu’nun selamlama konuşmasın ardından saygı duruşu yapılarak, istiklal marşı okundu.  Genel kurula hitaben bir değerlendirme konuşması yapan Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, 2010 yılı döneminin faaliyetlerini görüşmek için bir araya geldiklerini belirterek;
“- 2010 yılı zarardan kurtulma dönemi olarak gerçekleşti. Çok büyük olmasa da ticari bilançomuzu karlıkla kapatmış bulunuyoruz. Bir başka deyimle 2010 yılı bir rehabilite dönemi olarak gerçekleşti diyebiliriz. “ dedi.
Konuşmasına pamuk fiyatlarındaki istikrarsızlıktan da bahseden Mumcu,
“-Tekstil sektörünün hammaddesi olan pamuk fiyatları 2010 sezon sonu 2 dolar seviyelerinde seyrederken 5 dolar seviyesinin de üzerine çıktığı dönemler oldu. Bu da TL olarak değerlendirildiğinde fiyat 3 TL den 7,5 TL ye kadar yükselmesi anlamına eliyor. Bu durum gerek bizleri, gerekse pamuk ipliği kullanan dokumacı, trikocu ve konfeksiyoncuyu olumsuz yönde etkilemiştir. Bu her zaman ortaya çıkan bir durum değildir. Ortaya çıkan bu durum fiyatlarda da % 150 ye yakın bir fark ortaya çıkarmıştır.   Genel olarak bakıldığında bu gelişmeler 2010 – 2011 sezonunun sürpriz gelişmeleri olarak değerlendirilebilir. “ dedi.
Birko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Mumcu, halı üretimi ve pazarlaması ile ilgili olarak da genel kurula bilgi verdi. Mumcu yaptığı konuşmasında Koyunlu Halısının Türkiye’nin en kaliteli halısı olduğunu söyledi. Mumcu sözlerine söyle devam etti.  
“- Koyunlu halısı tüketici kitlesinin en çok beğendiği ve en çok aradığı bir üründür. Böyle olmasına rağmen Türkiye makine halısı üretim ve pazarlamasında inanılmaz bir hudutsuz,  rekabet mevcuttur. Bütün bu olumsuzluklar nedeniyle iç ve dış piyasalarda satış gerçekleştirmek fevkalade zorluklar meydana getirmiştir.  Satışlardaki zorluklar nedeniyle stoklar oluşmakta ve bu nedenle düzenli üretim yapma imkanımızı zorlamaktadır. Bu ise maliyetleri olumsuz yönde etkilemektedir. Bunun yanında makine halısı üretimi Türkiye’nin kat, kat ihtiyacından fazla gerçekleşmektedir. “ dedi
Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve davetliler katıldı. Niğde Valisi Alim Barut’ta kısa bir konuşma yaptı, Barut; “- Birko ortaklarının örnek bir oluşumla bir araya gelerek böyle bir tesisi kurmaları Niğde için çok önemlidir. Birko A.Ş’nin daha önce olduğu gibi bundan sonra da  ye her konuda örnek olmasını temenni ediyorum. Genel kurulunuz hayırlı uğurlu olsun. Yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar dilerim”  dedi.
Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. Tek listenin oylandığı seçimde yönetim kurulu üyeliklerine, Erdoğan Mumcu, Levent Tunçlar, Fuat Tuğrul, Mevlüt Adalı, Nejat Gürer, B. Raşit Mumcu, Serdar Uygun seçilirken denetim kurulu üyeliklerine ise, Mehmet Çakılcı, Mehmet Altuğ, Murat Oral seçildi.
Genel kurula Hükümet üyelerinden ve il dışından çok sayıda telgraf ve mesaj iletildi.  Seçilen yönetim kurulu üyeleri 2 yıl süre ile görev yapacaklar. 


Editör: TE Bilişim