6111 sayılı torba yasa ile Belediyelerden Milli Eğitim Müdürlüğüne işçi gönderilmesi ile ilginç sonuçlar ortaya çıkmaya başladı.

 

Altunhisar ilçesine bağlı Ulukışla kasabasında Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş sendikası arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Ulukışla Belediyesinde çalışan 4 işçinin daha önce torba yasa ile Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi ile Belediyede çalışan işçi sayısı 1’e düştü. Sendika ile yapılan Toplu iş sözleşmesinde yararlanacak işçi sayısı da sadece 1 kişi olarak belirtildi.

  

Belediye İş Sendikası ile Ulukışla Belediyesi arasında yapılan Toplu iş Sözleşmesi İki yıl olarak belirlendi. Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Şener Tosuner arasında imzalanan Toplu iş sözleşmesi iki yıl süreli olacak. Belediyede çalışan işçinin yevmiyesi ise sosyal hakları da birleştirilerek 33.00 TL’den 52.00 TL’ye yükseltildi. 2. Yıl zammı olarak da maaşına % 10 artış yapıldı.

  

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak yaptıkları sözleşmenin hayırlı olmasını dilerken, Toplu iş sözleşmelerini yaparken işçi sayısına göre değil emeğe göre yaptıklarını söyledi. Özkaymak, ‘Torba yasaya biz sendika olarak karşı çıktık, çünkü emek karşıtı bir yasa idi. Ama artık yapacak bir şey yok biz yolumuza devam ediyoruz.’ Dedi. Belediye Başkanı Şener Tosuner’de Sendika başkanı Şaban Özkaymak’a teşekkür ederek çalışan bir işçisine yapılan sözleşmenin hayırlı olmasını temenni etti.




Editör: TE Bilişim