Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Belde Belediyesi ile Sözleşme yaptı.

  

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı ile Zengen Belediye Başkanlığı arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Metin Karakaya arasında imzalanan Toplu iş Sözleşmesi üç yıl sürecek.

 

 

Yapılan Sözleşme ile 657 sayılı devlet Memurlarına gelecek olan her türlü zam ve iyileştirmeler işçi yevmi yelerine yansıtılacak. İşçilerin yıl içerisinde alacakları 60 yevmiyelik ikramiye her ay maaşlara 5 er yevmiye ilave edilmek sureti ile işçilere ödenecek. Ayrıca 52 günlük ikramiyede Bakanlar kurulunun açıkladığı tarihlerde ödenecek. Yine bu sözleşme ile işçilerin her ay almakta oldukları 172,23 TL’lik sosyal yardım paketi 30 eşit güne bölünerek 5.74 TL olarak günlük yevmiyelere yansıtıldı. Sözleşmeye İşyeri temsilcisi Talat Kirazcıda katıldı.

 


Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak yapılan sözleşmeden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Belediye Başkanı Metin Karakaya’ya teşekkür etti. Özkaymak ”Zengen Belediyemiz işçileri Sayın Başkanımız döneminde ekonomik refaha kavuştu. Sosyal yardım paketinin yevmiyelere yansıtılması ile taban ücrette ciddi bir hak kazanımı elde ettiler.’’ Dedi.

 

Belediye Başkanı Metin Karakaya, her zaman emekten yana olduğunu dile getirerek başarılarının çalışanlar ile birlikte olduğunu söyledi. Karakaya ‘Belediye imkânlarının elverdiği ölçülerde çalışanlarımıza ekonomik destek veriyoruz. Sözleşmenin Belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’.dedi.


Editör: TE Bilişim