Belediye işçilerinin 60 yevmiyelik 2011 yılı ikramiyeleri Belediye İş Sendikası ile Niğde Belediyesi arasında yapılan ek protokol anlaşması ile maaşlarına yansıtılacak
 
Niğde Belediyesinde çalışan işçilerin Toplu iş sözleşmesinden kazanılan yıllık 60 yevmiye tutarındaki 2011 yılına ait ikramiyeleri maaşlarına yansıtılmak üzere işçilere ödenecek. Daha önceleri yılda iki taksitte verilen ve genelde yılsonlarında alınan ikramiyeler böylece işçilerin aylık ekonomik giderlerini rahatlatacak  ve düzenli olarak maaşlarına yansıtılacak.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Sendikadan ikramiyelerinin aylık ödenmesi noktasında bir talep geldiğini kendilerinin Belediyenin ekonomik disiplinini kontrol altına aldıklarından dolayı şimdiye kadar personelin alacaklarını aksatmadıklarını eğer bu şekilde ödeme işçilerimizin lehine ise bu şekilde de ödeme yapacaklarını belirterek bir anlaşma yaptıklarını belirtti. Akdoğan; ‘Bu şekli ile işçilerimizin maaşlarına aldıkları yevmiyelere bağlı olarak 260 TL ile 300 TL arasında bir ek gelir olacak. İşçilerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.
 
Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak yapılan anlaşmadan memnuniyetini dile getirerek, Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan şimdiye kadar işçi arkadaşlarımız adına gittiğimizde hiçbir zaman bizi geri çevirmedi kendilerine minnettarız dedi.
 
Özkaymak; ‘Toplu iş sözleşmesi ile kazanılan ve yılda 30 ar yevmiyeden iki defada hak edilen, işçi arkadaşlarımız arasında sendika ikramiyesi olarak anılan 60 yevmiyelik ikramiye maaşlara yansıtılarak Toplu sözleşmenin 1.yılının bitiş tarihi olan Şubat 2012’ye kadar ödenecek. Ayrıca sendika üyemiz işçi arkadaşlarımıza Bakanlar Kurulunun açıklamış olduğu tarihlerde 6772 sayılı yasa gereğince 52 günlük ikramiye ödemesi yapılacak. Bu anlaşma arkadaşlarımıza ekonomik rahatlama getirecek. Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’dan önce bölük bölük ve parça parça aldığımız ikramiyeler, şimdi gününde ve herkese eşit olarak ödeniyor. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz’.dedi.


Editör: TE Bilişim