Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, meşhur Bor salı pazarını ziyaret ederek, pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile sohbet etti. Pazarcı esnafı ve alış verişe gelen vatandaşların dertlerini dinleyen Başkan Erat, pazarcı esnafının sorunlarını yerinde inceleyip, görmek amacı ile ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.


Bor Belediye Başkanı Erat ; “
Meşhur Bor salı pazarında vatandaş ve pazarcı esnafına kapalı pazar alanı sözlerini yerine getirdiklerini vurgulayan Erat, kısa zamanda pazarcı esnafını sağlıklı bir pazar ortamını kazandırdık.  Pazarcı esnafı ve alış verişe gelen vatandaşların daha rahat alış verişlerini yapabilmeleri için belediye olarak gerekli fiziksel alt yapı çalışmalarını en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Pazarcı esnaflarımızın basta tezgâhı yerlerinin tanzimini büyük ölçüde çözüme kavuşturduk.



Belediyemiz tarafından pazarcı esnaflarımıza hazır standart ölçülü basta tezgâhlarını hazır ettik. Her Salı Pazarı günleri pazarcı esnaflarımız Pazara sadece ürünlerini getirerek, bu satış tezgâhlarında ürünlerini sergileyerek kullanmaya başladılar. Yeterli sayıda pazarcı basta tezgâhları mevcut hale getirildi. Bu uygulama pazar yeri alanının kullanılması ve görüntü kirliliğini büyük ölçüde yok etti. Pazar alanında ki bu çalışmamız alış verişe gelen vatandaş ve esnafımız için de aynı zamanda çok güzel örnek bir uygulama oldu. Pazara alış verişe gelen vatandaşların kamyon ve kamyonet üzerinde satış yapan pazarcı esnafının trafiği aksattığı, yayaların geliş ve gidişini engelleyen yolların kalabalık yaya geçişlerini kapatmaları sorun oluşturmaktadır.


Vasıtalarıyla alış verişe gelen vatandaşların vasıtalarını Yeni Köy Garajına ücretsiz olarak park etmeleri ve ardından alış veriş sonrası Pazar yerinin yanı başındaki Köy Garajına yaya olarak giderek burada bazı olumsuzlukları da gidermiş olacaklarından eminim. Bazı vatandaşların Salı Pazarını kalabalık pazar gününde park alanı olarak kullanmaları çok yanlış olsa gerekir. Olumsuzluklara müsaade etmeyeceğiz. Meşhur Bor Pazarımız canlılığını daha da yaşamaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde buradaki pazarlarda alış verişe gelenlerle dolacak, iğne atsan yere düşmeyecek ve Meşhur Bor Salı Pazarı canlılığını korumaya devam edecektir. Bor ve bölgesi ekonomisine katkısı her geçen gün çok artacağına inanıyorum” dedi.


Bor’da Salı günleri kurulan pazarda, pazarcı esnafı ile bir araya gelen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, bazı incelemelerde bulunurken, pazarcı esnafları ile de tek tek sohbet etti. Küçük esnafın ülkenin lokomotifi olduğunu vurgulayan Sıtkı Erat, en büyük istihdamı yaratanların üretici küçük esnaflar olduğunu ifade etti.


Başkan Erat, ziyaret esnasında vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmek için söz verirken, vatandaşlar ise belediye başkanının pazar ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Pazarcı esnafı Başkan Erat’tan bu ziyareti sık sık tekrarlanmasını istediler.


Editör: TE Bilişim