Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aylık primlerinin artması üzerine çoğu esnafın bu primi ödeyemeyecek durumda olduğunu belirterek kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.


Haber; Adnan ÇELEBİ NİĞDE DHA - Özel


Niğde’de küçük esnafların artan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçlarını ödeyemeyecek durumda olduklarına vurgu yapan Göktepe, Bakkalların bir sakız, bir çikolata satarak kiralarını ve aylık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini zor ödemekte olduklarını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin birden 100 TL artması üzerine Niğde’de birçok esnafın bu aylık prim borçlarını ödeyemeyeceklerini ve kepenk kapatmak zorunda kalacaklarına işaret eden Göktepe; “Esnafımız 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri sürecinde zor duruma düşmüştü. 1 Kasım’da yapılan seçim sonrası nefes almaya başlayan esnafımızı, şimdi de artan SGK aylık prim borçları etkiledi” dedi.

Yetkililerden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aylık primlerinde indirim isteyen Göktepe; “Önce aylık SGK primi olarak 440 TL ödemek için bir sakız satacak ta ondan kar kalacak ve 440 TL’yi ödeyecekti. Şimdi ise yaklaşık 560 TL olan aylık primini esnafımız nasıl ödeyecek onu bilmiyoruz. Niğde’de küçük esnaflarımız kara kara düşünüyor” diye konuştu.

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; “Eğer SGK aylık primde bir indirim olmazsa çoğu küçük esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalacaktır. Biz Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası olarak yetkililerden 560 TL olan aylık primde indirim yapılmasını ve küçük esnaflara sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.




Editör: TE Bilişim