Niğde İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada; 2015 yılı asfalt sezonunda Valiliğimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Niğde İl Özel İdaresinin hedefi 450 kilometre asfalt kaplama olup, bunun 230 kilometresinin yapımı tamamlanmıştır.

Niğde İl Özel İdaresinin hizmet alanında toplam 3 bin 27 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Bu yol ağının bin 426 kilometresi asfalt kaplama, 937 kilometresi stabilize kaplama, 298 kilometresi tesviye ve 231 kilometresi ise parke kaplamadır.

2014 yılında Niğde İl Özel İdaresi asfalt kaplama, stabilize kaplama, malzemeli bakım, greyderli bakım, yeni yol açma ve güzergah değişikliği, sanat yapıları (menfez, büz), trafik işaret ve levhaları gibi kalemlerde 74 milyonluk yaklaşık maliyetli işi kendi imkanlarıyla 9 milyon gibi cüzi bir bedelle köylünün hizmetine sunmuştur.

2015 yılında asfalt kaplama hedefi 450 kilometre olarak belirlenmiş ve şu ana kadar 230 kilometre asfalt kaplama çalışmasını tamamlamıştır. Havaların sıcak ve yağışsız geçmesinden dolayı hızlı bir şekilde asfaltlama çalışmaları aralıksız sürmektedir. Merkez İlçeye bağlı köylerimizin asfalt kaplama çalışmaları tamamlanmıştır. Bor İlçemizin köy yollarının asfalt kaplama çalışmalarımız da tamamlanmıştır. Altunhisar İlçesi’nde birkaç köyümüzde çalışmalar devam etmekle birlikte, Çiftlik İlçesindeki ve köylerindeki asfalt kaplama çalışmaları da devam etmektedir.

Ayrıca 2015 yılında tüm köy yolu ağımızda greyderli bakım yapılmaktadır. Bu çalışmadaki temel hedef köylülerimizin tarım arazilerine ve yaylarına daha rahat ulaşabilmesidir. Trafik kazalarının minimuma indirilmesi ve konforlu yolculuk için yol bakım ve onarımları aralıksız devam etmektedir” den
ildi.
Editör: TE Bilişim