Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin 6. Olağan Genel Kurulu, İnci Kadıoğlu Milli eğitim salonunda yaklaşık 55 üyenin katılımıyla yapıldı. Açılış ve yoklama, Divan heyetinin teşekkülü ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Üçüncü kez Niğde Arıcılar birliği başkanı seçilen Mustafa Ünal çıraklık, kalfalık döneminden sonra ustalık dönemine geçti.

Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ile diğer gündem maddelerinin görüşmesi ardından seçimlere gidildi. Mevcut başkan Mustafa Ünal aday olurken başka adayın olması üzerine yapılan seçimlerde mevcut başkan Mustafa Ünal üçüncü kez başkan seçilerek güven tazeledi.

Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin başkanı Mustafa Ünal tüm üyelere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Ünal, bundan sonraki süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar ve hedefler hakkında bilgi verdi.

Ünal, “ ülkemiz arıcılarının ve sizlerin de yakından tanıdığı uzman hekimler tarafından verilen eğitim projeleri amaçlarına ulaşmış, arıcılarımızın arı, arı hastalıkları, bal üretimi, uygun ekipman kullanımı, bilinçli ilaçlama gibi konularda yeterli seviyeye ulaşılmış, bizlerde yönetim olarak edindiğimiz bilgi, beceri ve birikimlerimizle yeni projeler üreterek arıcılarımıza, ekipman sağlanması, arıcılıkla ilgili yeni gelişmelerin üyelerimize tanıtılması, yeni tekniklerin üyelerimize öğretilmesi ve ülkemizin yetiştirdiği uzman hekimlerle arıcılarımızın buluşturulması hedeflemekteyiz. Niğde balının parmak izi çıkarılacak Niğde balı markalasak” dedi.

Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor Evlenmenin maliyeti Niğde’de 500 Bin lirayı geçiyor

Editör: TE Bilişim