Altunhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mazot, gübre ve toprak analizi desteklemeleri konusunda bir açıklama yapıldı.



Yapılan açıklamada; “ Altunhisar ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2011 yılı boyunca, Altunhisar ilçemiz genelinde yürütülen 2011 yılı üretim sezonu Mazot Gübre Toprak Analizi Destekleme Ödemeleri çalışmalarımız neticesinde;

Altunhisar ilçemizde tarımsal faaliyette bulunan 1.082 çiftçiye  üretim yaptıkları 91.000 dekar alan için toplamda  815. 000 TL Mazot-Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi yapılacak.Yapılacak bu destekleme ödemesi çok yakın bir zaman  içerisinde çiftçilerin banka hesaplarına yatacak” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bilindiği üzere 2011 yılı için Hububat, Yem bitkileri, Baklagiller, Yumru bitkiler, Sebze, Meyve için mazot desteği dekar başına 3,75 TL, gübre desteği ise 4,75 TL olup toprak analizi yaptıran üreticilerimize buna ilaveten dekar başına 2,50 TL toprak analizi destekleme ödemesi yapılmıştır.Altunhisar İlçemizde tarım ve hayvancılık faaliyeti gösteren tüm çiftçilerimizi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tarım ve hayvancılık desteklemelerine gösterdikleri ilgiden dolayı Altunhisarlı çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteklemelerden bu güne kadar faydalanmayan çiftçilerimize de  davet ediyoruz. Ürününüz bol ve bereketli olsun” şeklinde bilgi verildi.


 

Editör: TE Bilişim