Belediye İş Sendikasının ilk defa geçen yıl sendikalı yaptığı Altunhisar Belediyesindeki işçilere ikinci sözleşmede yüzde 15 zam yapıldı.

 

Belediye İş Sendikası ile Altunhisar İlçe Belediyesi arasında Toplu iş sözleşmesi imzalandı. Geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi ilgili maddesi gereğince Şube Başkanı Şaban Özkaymak ile Belediye Başkanı Erdal Sarı arasında imzalanan Toplu İş sözleşmesi ile işçilerin günlük ücretlerine  %15 zam yapıldı.

 

Yapılan sözleşme ile işçilerin Toplu İş Sözleşmesinden elde edilen sosyal hakları günlük yevmiyelerine yansıtıldı. Daha önce 33,48 TL olan günlük yevmiyeleri 43.68 TL’ye yükseltildi. İşçiler ayrıca Bakanlar kurulunun açıkladığı tarihlerde yılda 52 yevmiye ikramiye alacaklar.

 

Altunhisar İlçe Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Belediye İş Sendikası Niğde Şube Şaban Özkaymak, Altunhisar Belediyesinin tarihinde geçen yıl Belediye Başkanı Erdal Sarı’nın destekleri ile ilk defa işçilerin sendikalı olduğunu belirtti. Özkaymak’  Belediye Başkanımızdan çalışanlar olarak memnunuz, Başkanımız sevilen, çalışkan, üretmeyi seven yenilikçiden yana ender Belediye Başkanlarımızda birisidir. Ben Sayın Başkanımıza işçi arkadaşlarımız adına Teşekkür ediyorum. Ayrıca Altunhisar çevresinde örgütlenmemize destek ve katkı sunan 22. Dönem Milletvekilimiz Sayın Erdoğan ÖZEGEN’i de burada unutmadığımızı tekrar belirtmek istiyor kendisine emekçiden yana tavrından dolayı bu vesile ile tekrar şükranlarımı sunuyorum  ’dedi.

 

Altunhisar İlçe Belediye Başkanı Erdal SARI İşçilerin her zaman aldıkları ücreti hak ettiklerini, çalışanı ile başarılı olmayan bir işverenin başarılı olma şansı olmayacağını Belediyenin imkânları ölçüsünde işçilere zam yaptıklarını Altunhisar’da daha birçok ilklere ve yeniliklere hizmetleri ile de imza atacaklarını belirterek  Sendika başkanı  Şaban Özkaymak’a teşekkür etti.

 

 

Editör: TE Bilişim