İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından;  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve KOP İdaresi destekli olarak  Sivas Ulaş TİGEM  den tedarik edilen koçlar,  Niğde Merkez ve ilçelerimizden  41 çiftçimize 223 adet Akkaraman Irkı Koçlar Niğde Hayvan Pazarında çiftçilerimize teslim edildi.

Koç Dağıtımı sırasında İl Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Müdür Yardımcısı H. Yusuf PARLAK, Şube Müdürleri Süleyman UĞURLU, Adem İĞDELİ,  KOP Projeleri Birim Sorumlusu Mühendis Şevket ERYİĞİT, Veteriner Mustafa ESİN,  Niğde Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erdoğan YILMAZ ve hak sahibi 41 çiftçi hazır bulundu.

İlimizde Küçükbaş hayvancılığının geliştirilmesi, ıslah edilmesi,  koyunların kuzu, et,  süt ve yapağı verimlerinin artırılması amacıyla koçlar dağıtılmıştır. Son bir yıl içerisinde yüzde  80 hibeli  KOP desteklemeleri ile ilimiz genelinde 114 çiftçimize 615 Baş  Akkaraman Koçlar tedarik edilerek çiftçilerimize teslim edilmiştir. Dağıtımı yapılan bu koçlar ile ilimizde yaklaşık 15.000 Baş koyunların ıslah edilmesi hedeflenmiş ve  çalışmalar  devam etmektedir. 

http://www.borhaber.net/ekonomi/akkaraman-koclar-ciftcilere-dagitildi-h17415.html

Posted by Bor Haber on 22 Temmuz 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim