Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan Üniversite Öğrencilerine Proje Yazma Eğitimi

 

Ahiler Kalkınma Ajansı mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programları gibi çalışmalarının yanı sıra bölge kurumlarıyla işbirliği içinde  eğitim faaliyetlerini de sürdürüyor.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı, bu kapsamda 11-12.06.2012 tarihleri arasında Nevşehir Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Kulübü üyesi öğrencilerine Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Cingöz gözetiminde  proje yazma eğitimi verdi.

  

 Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Uzmanı Esmanur Karabıyık tarafından Ajans’ın yapısı, vizyon, misyon ve desteklerinin anlatılmasıyla başlayan eğitimin ilk gününde proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı eğitiminin ardından örnek sorun ağacı oluşturma ve  uygulaması yapıldı.

 

Eğitimin ikinci gününde ise öğrencilere başvuru forumu ve bütçe formunun doldurulması ile Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları  hakkında bilgi  verildi.

 

Katılım ve ilgi düzeyinin oldukça yüksek olduğu eğitim sırasında öğrenciler tarafından da bölgeye katkı sağlayacak birçok yaratıcı proje fikri ortaya kondu.



 

Editör: TE Bilişim