Ahiler Kalkınma Ajansı, bir taraftan mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programları ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da bölge paydaşlarıyla, bölgesel sorunların tespiti ve çözümü için ortak akılı ön plana çıkaran çalışmalara devam ediyor.


Ahiler Kalkınma Ajansı bu çerçevedeki gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, önümüzdeki hafta kalkınma sohbetlerini başlatıyor. Ajans, “Kalkınma Sohbetleri” ile, Bölge üniversiteleri ve Ajans işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın ivme kazanmasını sağlayacak, sürdürülebilir, özgün ve çok yönlü kalkınma yaklaşımlarının tartışılıp bölge için üzerinde uzlaşılan ortak bir kalkınma anlayışı oluşturmayı hedefliyor. Kalkınma sohbetlerinin, bölgedeki sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının geliştirilmesi yönünde önemli bir proje olması bekleniyor.


Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanlarından oluşturulan bir heyet geçtiğimiz haftalarda TR71 Bölgesi’ne bağlı illerin üniversitelerini ziyaret ederek Kalkınma Sohbetleri hakkında bilgi verdi. Heyet, gerek bu temasları sırasında gerekse resmi yazışma yöntemiyle toplantılara katkı sağlamak isteyen akademisyenlerden bir veri tabanı oluşturdu.


Hazırlık çalışmalarını tamamlayan Ahiler Kalkınma Ajansı ilk toplatıyı ise 19.06.2012 Salı günü Nevşehir’de yapmayı kararlaştırdı. Nevşehir’in butik otelleriye ön plana çıkan Uçhisar Beldesi’nde gerçekleştirilecek olan ilk toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde Üniversiteleri rektör ve yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kalkınma sohbetleri Ajans’ın belirlediği kalkınma ile ilgili genel konular öncelikli olmak üzere akademisyenlerin önereceği konuların da dahil edileleceği taslak program üzerinden iki ayda en az bir kez düzenli olarak gerçekleştirilecek. Toplantılarda, ayrıca toplantı sonuç bildirgeleri tutulacak ve bildirge toplantı sonrası katılımcılara iletilecek.




Editör: TE Bilişim