Ülkemizin 4. büyük destinasyonu olan ve içerisinde 1000’den fazla kayadan oyma kilise, 40’tan fazla yeraltı şehir, eşsiz peribacaları ve vadileri barındıran Kapadokya’nın dünya genelinde tanınırlığının artırılması amacıyla Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında gerçekleştirilecek olan Press Trip ve Fam Trip programlarının ilki 20-23 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi. Alman, Rus ve yurtdışında görevli Türk basınından yetkililerin katıldığı Press-Trip etkinliği kapsamında ilk olarak Kapadokya’nın muhteşem manzarasının gökyüzünden izlenmesini sağlayan balon turu gerçekleştirildi ve peribacası oluşumlarının en iyi gözlemlenebildiği Dervent Vadisi, Zelve Açık Hava Müzesi ve Paşabağları mevkisi ziyaret edildi. Geleneksel çömlekçiliğin merkezi konumunda bulunan Avanos’ta çömlek yapımını izleyen ve daha sonra kendileri de yapmayı deneyen gazeteci heyeti ardından Bizans sanatının Kapadokya’daki en iyi örneklerini görmek amacıyla Göreme Açık Hava Müzesini ziyaret ettiler. Göreme’de sonra Uçhisar kalesine çıkarak Kapadokya’yı panoramik bir açıdan izleyen ziyaretçiler burada bol bol fotoğraf çektiler. Gezi boyunca bunların dışında bölgedeki en büyük yeraltı şehirlerden birisi olan Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Belisırma köyü ve Ağzıkarahan kervansarayı ziyaretçilere tanıtıldı.



Etkinliğin son gününde ise bölgenin en güzel butik otellerinden birisi olan Argos in Cappadocia’da basın heyetine Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Lutfi Altunsu tarafından bölgenin yatırım olanaklarının anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumunda bölgede öne çıkan turizm, tarım ve sanayi sektörlerinin mevcut durumu ve yatırım olanakları hakkında detaylı bilgiler veren Genel Sekreter Vekili Dr. Lutfi Altunsu ayrıca yeni teşvik paketi hakkında da bilgilendirme gerçekleştirdi.

Ülkemizin en önemli global markalarından birisi olan THY’nin Kapadokya Satış Müdürü Osman Taha Küçük ise yaptığı konuşmada Kapadokya’nın halen birçok kişi tarafından keşfedilmediğini ve Kapadokya’nın tanıtımı amacıyla daha etkin bir politika sürdüreceklerini belirtti.

Sunumların sonunda bütün katılımcılara tek tek söz verilerek görüşleri alındı ve tamamına yakını daha önce Türkiye’de bulunduklarını ancak ilk defa bu kadar özel ve farklı bir ortamda ağırlandıklarını dile getirdiler ve Kapadokya’yı keşfetmelerini sağlayan THY ve Ahiler Kalkınma Ajansına teşekkürlerini sundular.

Konuşmaların ardından katılımcılara Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Lutfi Altunsu tarafından Kapadokya anısı olarak el yapımı Hitit Halkalısı ve tanıtım broşürleri hediye edildi. Daha sonra Kapadokya’daki butik otellerin tanıtımına örnek teşkil etmesi amacıyla Basın Heyetine etkinliğin gerçekleştirildiği Argos In Cappadocia oteli gezdirildi ve ardından Güvercinlik Vadisi manzarası eşliğinde akşam yemeği verilerek Kapadokya ve TR71 Bölgesi hakkında katılımcılara daha detaylı bilgiler verildi.

Etkinliğin sonunda hem Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Lutfi Altunsu hem de Kapadokya THY Satış Müdürü Osman Taha Küçük bölgenin tanıtımına yönelik Press Trip ve Fam Trip etkinliklerine devam edileceğini ve bunlara ek olarak yurtdışı ziyaretleri ile de tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirttiler.







Editör: TE Bilişim