Bor Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde düzenlenen AHİKA Tanıtım Toplantısı’na kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile çeşitli sektörlerden iş adamları katıldı.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı bu yıl hibe yoluyla dağıtacağı 17 milyon lira için tanıtım toplantılarına devam ediyor.

 

Bor Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde önceki gün Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde ki toplantıya Bor Kaymakamı Muammer Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ile birlikte okul müdürleri, iş adamları ve çeşitli kamu kurum temsilcileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu AHİKA’nın mali destekleri konusunda bilgi verdi. Çalapkulu konuşmasında; “Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgenin iktisadi ve sosyal gelişimi için her yıl düzenli olarak, işletmelere, kamu kurumlarına hibe ve teknik destek sağlamaktadır. Bu destekler projeler kapsamında gerçekleşmektedir. Bunun için Bor’dan bu tür desteklerden yararlanmak isteyenler proje standartlarına uygun olarak yenilikçi fikirlerle başvurması gerekmektedir. Bu yıl Dericilik sektöründen gelen projelerde AHİKA proje değerlendirmede 100 üzerinden 5 artı puanla destek sağlamaktadır. Başta odamız olmak üzere tüm kamu kuruluşlarıyla birlikte işletmelerin proje hazırlaması gerekmektedir.” Dedi.

 

Daha sonra AHİKA temsilcileri toplantıya katılan kişilere yönelik “Sektörel Rekabet Edebilirlik Mali Destek Programı’nın 2012 yılı teklif çağrısını aktardılar.

 

Toplam hibe desteğinin 17 Milyon lira olduğuna dikkat çeken AHİKA kabul edilen projeler için asgari 25 bin lira ile azami 450 bin liralık hibe desteği vereceklerini aktardı.

 

İşletmelerde proje bedelinin yüzde 20’si ile yüzde 50’si arasında değişecek hibeler için 07 Şubat 2013 tarihine kadar AHİKA Merkezine veya illerde bulunan ofislerine kuruluşların projeleriyle başvurması gerekmektedir.

 

Proje süresi konusunda bilgi veren temsilciler projenin uygulama süresinin asgari 6 ay, maksimum ise 9 ay olduğuna dikkat çekerek projelerin bu kıstasla hazırlanmasını vurguladılar.

 

Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu ise toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “Proje yazma konusunda eğitim almak isteyenlerin www.ahika.gov.tr adresine yada odamıza başvurarak en kısa sürede proje eğitimi verilecektir. Oda olarak proje yazılması konusunda elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim