Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 2012 Ahiler Kalkınma Ajansı'nın (AHİKA) Mali Destek Programı'nın mali tutarının 24 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.


İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi Alim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ın yanı sıra AHİKA Bölgesi İllerinin Belediye Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı.

Toplantıda AHİKA 2012 Yılı Mali Destek Programı açıklandı. Bugüne kadar 448 proje olduğunu belirten Kolat, AHİKA'nın bölgeye önemli bir güç kattığını bildirdi. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nın 7 Milyon 500 Bin lira olduğunu belirten Kolat, ajansın bölgede önemli yatırımlar yaptığını ifade etti.

Kolat; "TR71 Bölgesi'nde yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde çevre, sosyal ve kültürel hizmetler ile ekonomik faaliyetlerin iyileştirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasını amaçlanıyor." dedi.

Küçük Ölçekli Mali Destek programları hakkında da bilgiler veren Vali Kolat, şöyle konuştu:

"Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında asgari tutar 75 Bin TL, azami tutar ise 550 Bin TL olacak ve hiçbir destek, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 10'undan az ve yüzde 75'inden fazla olamayacak. Bölgede öne çıkan sektörlerin rekabet gücünün artırılması ve yüksek katma değerli ürün/ hizmet üretiminin geliştirilmesini amaçlayan programda asgari tutar 25 Bin TL, azami tutar ise 450 Bin TL olacak."

Toplantı katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. 2012 Mali Destek Programları Tanıtım Toplantıları, 18 Aralık 2012 Salı günü Niğde’de ve 19 Aralık Çarşamba günü Aksaray’da devam edecek.


Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programları tanıtım toplantılarının sonuncusu ise, 21 Aralık 2012 Cuma günü Nevşehir’de tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilişim