Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi Erhan Adem, Niğde'de mera alanının JES projesi için kullanılmasını eleştirdi

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensubu temsilcileriyle bir araya gelerek yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattılar. Niğde OSB yönetim kurulu başkanı Mustafa Altunbaş,  Niğde OSB olarak bütün iş ve işlemlerimizi kendi öz kaynaklarımız ve nakit parayla yaptığımız için 364 OSB içerisinde borcu olmayan 3 OSB’den biride Niğde OSB olduğunu belirtti.

OSB'nin genişlemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı onayı bekleniyor

Düzenlenen toplantıda; ilimizin istihdam alanlarının genişlemesi için Niğde OSB sınırında yer alan ve mera alanı olarak geçen bölgenin OSB'ye dahil edilmesi gerektiği vurgulandı. İzin için gerekli 30 devlet kurumundan onay alınması gerektiğinin belirtildiği toplantıda, 29 devlet kurumunun onayının tamamlandığı sadece Tarım ve Orman Bakanlığı müsaadesinin beklendiği dile getirildi.

Altunbaş: Genişlemek zorundayız başka çaremiz yok

Yatırımcı taleplerinin arttığını ve yeni genişleme alanlarına müracaat ettiklerini belirten Altunbaş; Savunma ve Sanayi Bakanlığına bildirildiğini, Tarım Bakanlığından da müsade beklediklerini söyledi. Altunbaş: "Bor genişleyemedi, Niğde'de yeni OSB'miz var en az iki yıl gidemeyeceğiz. Gelen yatırımcıların kaçırılmaması lazım. Bunları da arz ettik büyüklerimize siyasilerimize. Niğde'deki ikinci OSB'miz hazır hale gelinceye kadar yatırımcıların kaçırılmaması lazım. Bunun için gerekli alanın da onaylanması gerekiyor"

Altunbaş: Önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyar dolar yatırım bekliyoruz

Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş yeni yapılacak yatırımlarla ilgili detayları paylaştı. Özellikle tekstil alanında yapılacak yatırımlarla istihdam alanlarının genişleyeceğini söyleyen Altunbaş, Önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyar dolara yakın yatırım beklediklerini söyledi.

Altunbaş: 364 OSB içinde borcu olmayan 3 OSB'den biriyiz

Altunbaş: Eğer kredi kullansaydık borçlu durumda olacaktık. Kendi öz kaynaklarımız ve nakit parayla yaptığımız için borcumuz yok. Yasada; Aksine bir durum olmadıkça hazine arazilerinin OSB'lere bedelsiz verilebileceği söyleniyor. Ancak burada 30 tane devlet kurumundan görüş ve müsaade alıyoruz. 30 kurumun 29'unu aştık; genişleme için tek kurum olan Tarım Bakanlığı'nın müsaadesini bekliyoruz. Genişleme istediğimiz alan mera alanı olduğu için Tarım Bakanlığı tarafından verilecek onayı bekliyoruz."

Mahmut Peşin: 4. Tevsi Alanı da kurulursa ek 6 bin 890 kişi istihdam edilecek

Niğde OSB Bölge Müdürü Mahmut Peşin, OSB'nin genel tanıtımını yaptıktan sonra kısaca şunları söyledi; "Niğde OSB'de şu anda 6 bin 200 kişi istihdam edilmekte. Proje aşamasındaki firmalarda yıl sonuna kadar 6 bin 89 kişi istihdam edilecek. 4. Tevsi Alanının oluşması halinde de (genişlemesi tasarlanan alanda) 6 bin 890 kişi istihdam edilecek."

Öte yandan mera alanı olarak belirtilen ve ilimizin geleceği için büyük önem taşıyan alanda yüzyıllardır ot bitmediği ve meralık vasfının bulunmadığı da belirtildi.

Atık sular içme suyu seviyesine geliyor

Niğde OSB Arıtma Tesisinde atık suların içme suyu seviyesine geldiğini belirten Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, basın mensuplarından ilimize yapılacak yatırımlar için kamuoyu desteği istedi.

Editör: TE Bilişim