Vali Alim BARUT, 2013 Yılı Köylerin Altyapısın Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi hakkında basın açıklaması yaptı.


         Vali
BARUT, proje kapsamında 2013 yılında Niğde’ye 3 milyon 125 bin lira ödenek aktarıldığını hatırlatarak yol ve ulaşım altyapısında aktarılan ödenek ile 39 kalem işin tamamlanarak köylünün hizmetine sunulduğunu belirtti.

         BARUT, KÖYDES projesinin Niğde’de 2005 yılından bugüne kadar başarıyla uygulandığını vurgulayarak, 2013 yılında da geçmiş yılların tecrübesiyle projeden alınlarını akıyla çıktıklarını belirterek şunları kaydetti;

         “Köylerin altyapısının desteklenmesi amacıyla yürütülen KÖYDES Projesinin 2013 yılı çalışmaları tamamlandı. KÖYDES yatırımlarına ilişkin ödeneğinin iller bazında dağılımı, kullandırılması, izlenmesi ve denetimine ilişkin esas ve usullerin Yüksek Planlama Kurulu kararının açıklanmasının ardından belirlenen projeler başarıyla bitirilerek köylünün hizmetine sunulmuştur.

         KÖYDES Projesi kapsamında 2013 yılı ödeneğinin tamamı yol ve ulaşım altyapısına ayrılmış;  6 km tesviye, 15 km stabilize kaplama, 60 km asfalt kaplama, 9 km onarım, 8 bin 500 metrekare parke kaplama işi yapılmıştır.

         Yeni yaptığımız yollarımızla köy yolumuzun standardı biraz daha yükseltilmiştir. Köylümüz trafik güvenliği içinde ve konfor içerisinde köy yollarında seyahat edecektir. Yapılan bu işlerin ilimize hayırlı olmasını ve kazasız belasız yolculuklar diliyorum. 


       Ayrıca; proje kapsamında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesile ile de tüm kamu görevlileri ve Niğde
halkının hayırlı Ramazanlar geçirmesini temenni ediyorum.”

 







Editör: TE Bilişim