Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kh. Dosmukhamedov Adındaki Atyrau Üniversitesi (Kazakistan) arasında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanında imzalanması öngörülen “Ortak Tezli Yüksek Lisans Programı Protokolü”, Uluslararası Ortak Eğitim Öğretim Programları Çalışma Grubu’nun uygun görüşü de dikkate alınarak, “Yükseköğretim Kurumlarının Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarıyla Ortak Eğitim Öğretim Programlarına Dair Yönetmelik” uyarınca 21.09.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun görüldü.

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Başvurular Başladı! TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları için Başvurular Başladı!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Uygun görülen Ortak Tezli Yüksek Lisans Programı Protokolü ile bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan bir ortak diplomaya sahip olacaklar. Üniversitemizde daha önce öğrencilerimize böyle bir fırsat sunulmamıştı ve biz yönetim olarak bunu gerçekleştirdik. Türkiye’de de bu alanda bir ilk olan programımıza öğrenci kabulü için gerekli çalışmalar, Sosyal Bilimler Enstitümüz ve Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümümüzce başlatıldı. Bizi bu konuda destekleyen herkese teşekkür ediyor, çift diploma programımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim