Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor Niğde’de 72 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

İslam bilim tarihine ilişkin yaptığı çalışmalarla iz bırakan Prof. Dr. Fuat Sezgin, Niğde’de 4 farklı okulda uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen seminerlerle öğrencilere tanıtıldı. Seminerler, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor.


Türkiye’nin yetiştirdiği büyük bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’i, ülke genelinde ortaöğretim ve lise öğrencilerine anlatmak ve tanıtmak amacıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından seminerler düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde başlayan seminerler, farklı şehirlerde uzman isimlerce sürdürülüyor.


Seminerlerin Niğde etabı, şehir merkezinde ve Bor ilçesinde 4 farklı okulda Vakıf Başkanı Mecit Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Aslan, iş insanı Ali Erhan Binici, Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri, Ayşegül Kutluca, Sümeyye Baybara, Mihriban Ataş ve Vakıfı üyesi Elif Yılmazöğrenci’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam hatip Lisesi’nde Ayşegül Kutluca, Sümeyye Baybara, Mihriban Ataş ve Elif Yılmaz öğrencilerle bir araya gelerek Fuat Sezgin’i anlattı. Mecit Çetinkaya, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşurken, Niğde Merkez Fen Lisesi’nde gerçekleşen seminer ise Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından verildi. Ali Erhan Binici de Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi’nin konuğu oldu. Seminerlerde Fuat Sezgin’in hayatı, bilimsel kişiliği, bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim