Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu şartları öğretmenleri ayaklandır. Niğde Eğitim Sen temsilci ve üyeleri Niğde Belediyesi önünde ÖMK’ye karşı bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Basın açıklamasında bulunan Eğitim Sen, öğretmenlerin sınıflandırılmasına karşı olduklarını dile getirdi.

KESK'e bağlı Eğitim Sen Niğde Şubesi üyesi öğretmenler 2 Kasım'da iş bırakma eylemi yaptı. Niğde Meydanında yapılan basın açıklamasında ise ; “Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sorunları Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gündeminde değildir. Yıllardır ekonomik, sosyal ve özlük haklarımıza ve geleceğimize yönelik taleplerimiz görmezden gelinmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Sen Yönetimi,  kariyer basamakları sınavının yapılmaması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun derhal iptal edilmesini talep ederek “Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmeli”  dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Kurulu Yapıldı Eğitim Bir Sen Genel Kurulu Yapıldı

Editör: TE Bilişim