Hürriyetçi Eğitim-Sen Niğde Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun meslek itibarımıza uygun şekilde revize edilmesi, Kariyer Basamakları Sınavı'nın iptali ekonomik ve taleplerimiz için aylardır sesimizi yükseltiyor ve her platformda mücadele ediyoruz. Kariyer Basamakları Sınavı'nın iptali ekonomik ve talepleri ile ilgili Niğde Ömer Halisdemir meydanında basın açıklaması yaptı, 1 günlük iş bırakma eylemlerini duyurdu.

Hürriyetçi Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı Yiğit Göregen yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim sisteminin ve öğretmenlerimizin makus talihini değiştirmemiz artık kaçınılmazdır. Öğretmenlik Meslek Kanununun içeriğine karşı eğitim çalışanlarından ve kamuoyundan gelen tüm haklı tepkilere rağmen mesleğimize hakaret niteliğinde bir kanun hazırlanmış ve paydaşların fikri alınmadan alelacele kanunlaştırılmıştır. Öğretmenlik Meslek Kanunu 12 madde ve 2 sayfadan oluşmaktadır. 3600 ek gösterge ve kariyer basamakları dışında hiçbir düzenleme içermemektedir. Aylardır süren tepki itirazlarımıza rağmen, kanundan ve geri adım atılmaması üzerine 13 eğitim sendikası 14 Ekim'de Ankara'da bir araya gelmiştir.13 sendikanın yaptığı toplantıda Ö.M.K' nin revize edilmesi ve eğitimin ve eğitim çalışanlarının kronikleşen sorunlarına çözüm için ortak hareket etme kararı alınmış ve kamuoyuna açıklanmıştır. Buradan hareketle: biz eğitim sendikalarının üye ve yöneticileri olarak personel rejimine dair tek bir kelimenin geçmediği, mesleki hak ve kazanımlarımıza bir getirisi olmayan aksine mesleki itibarımıza büyük bir tehdit unsuru olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı harekete geçtik.” Dedi.

Şube Başkanı Göregen açıklamasının devamında ,”Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır. Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile, çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin çalışanlarının bu değerden yoksun hale gelmesi asla kabul edilemez. Mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz. Kamuda mülakat uygulamasına derhal verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır. Eğitim anayasal bir haktır ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin bir varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve bu insanî ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Öğretmenlerimizin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan ve şiddet sarmalından kurtulması akabinde haklarını yüksek sesle ulusa duyurması için her türlü anayasal haklarını kullanması zaruridir. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için, üretimden gelen gücümüzü kullanarak uyarı niteliğinde bir eyleme imza atıyor 2 Kasım da, yani bugün 1 gün süreyle iş bırakıyoruz. Türk Milli Eğitim sistemi ve "Öğretmenlik Meslek Kanunu dünya standartlarını yakalayana kadar mücadele ve her türlü eylemsellik sendikal hakkımızdır “ İfadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

Editör: TE Bilişim