Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi,  2018 yılında Cumhubaşkanlığı onayı ile Bor İlçesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştu. Yeri konusunda da geçtiğimiz aylarda Bor Eski Devlet Hastanesi bulunduğu alan tahsis edilmişti. Bina yıkımının ardından inşaatına başlanacak. 

Bu süreç devam ederken, Niğde Ömer Halis Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu  YÖK kararı ile aynı Bor İlçesindeki gibi, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü ve Üniversite Yerleşkesi içinde yeni bina yapılacak. 

Bu duruma anlam verememiş  yorum-haber şeklinde yayınlamıştık. (Burada tıklayın)

Aynı üniversitede iki ayrı sağlık bilimleri fakültesi olması konusunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'a basın ile yaptığı toplantıda Sitemiz sahibi Şerafettin Çopur sordu.

Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak Şehitlerin isimleri okullarda yaşatılacak

Rektör Prof.Dr. Uslu, 6 aylık dönemi faaliyetlerini anlatırken,    Bor Eski Devlet Hastanesini Üniversitemize kattık. 2018 yılından beri hastane boş duruyordu. Orada yeni boşaltılan Sağlık Ocağı binası vardı. Hazinenin de bir arsası var. Buraların Üniversitemize tahsisi ile Borlu Hayırseverlerin desteği ile yeni binamızı yapacağız.

 Zübeyde Hanım Yüksekokulunu Fakülteye dönüştürdük. Burayı kampüs alanına taşıyacağız. Burası için daha önceden başvuru yapılmış ve YÖK Yürütme kurulunda idi. Türkiye’deki bütün Sağlık Meslek Yüksek Okulları Fakülteye çevrildi. Burası da Fakülteye çevrildi" dedi. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Röktürü  Prof.Dr. Hasan  Uslu özellikle Borluların kaygılandığı konu üzerine net açıklamalarda bulundu. 

BOR’DA AYRI BÖLÜM, NİĞDE’DE AYRI BÖLÜMLER OLACAK, HER İKİ FAKÜLTEDE OLACAK

Bor İlçesinde şöyle bir algı oluşmuş, Bor’dakini kapatacağız, buraya alacağız şeklinde algı oluşmuş. Öyle bir şey düşünseydik, Bor Eski Devlet Hastanesini almazdık, çok uğraştık orayı alabilmek için. Niğde’deki Zübeyde Hanım Fakültesindeki bölümler ile Bor Sağlık Bilimleri Fakültesindeki bölümler birbirinden farklı olacak. Konsepti farklı olacak. Zübeyde Hanım Fakültesi için yeni bölüm açmayacağız. Yeni bölümler Bor’dakinde olacak. Türkiye’de tek değil, örnekleri var.

BOR DERİCİLERİN TALEPLERİ VAR.

Bor İlçesinde Dericilik Meslek Yüksekokulu tesisi vardı. Burayı aktif hale getirmek için Bor Karma OSB ile bir anlaşma yaptık. Aktif hale getireceğiz. Bir vakıftan 15 öğrencilik burs da temin ettik. Deri Sanayinden talep var, hatta part-time öğrenci alalım, hem eğitim hem çalışma yapmaları için talep var.

Editör: TE Bilişim