Selim GÖKEL  yazdı

Bugün Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kaynaklı bir haber düştü.

Bor İlçesinin Türkü Söyleyen Kaymakamları Vardı Bor İlçesinin Türkü Söyleyen Kaymakamları Vardı

Cumhurbaşkanlığının, 03/03/2022 tarihli e 5252 Sayılı kararı. Konu, Üniversitenin resmi sitesinde de yer aldı.  Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin’de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptılar. Aşağıda görebilirsiniz.

Yıllardır Niğde'de faaliyet gösteren Niğde  Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü.

Yani Yüksekokul, Fakülteye dönüştürüldü.

Ne var bunda! ne güzel işte  diyebilirsiniz. Ama öyle değil.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin İKİ AYRI/AYNI Sağlık Bilimleri Fakültesi oldu.

Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi

Artık, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine bağlı iki tane Sağlık Bilimleri Fakültesi var.

Türkiye’de örneği yok! Bir yanlışlık yoksa, neden?

Bir açıklaması olur elbet. 

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi 6 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanması ile kurulmuş, geçtiğimiz ayda arsa tahsisi yani Bor Eski Devlet Hastanesi’nin yeri tahsis edilmişti. (haberi aşağıda tıklayın)

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kurulan Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi varken, neden bir tane daha Sağlık Bilimleri Fakültesi oluşturuldu?

Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni bina yapımı için,    fotoğrafları da  paylaşıldı. Bu kaynaklar farklı bölümlerde, farklı yeni bölümlerde  kullanılamaz mıydı? Ülkemizin kıt kaynakları neden bu şekilde harcanıyor?

Sağlık Bilimleri Fakültesi  sadece binadan ibaret değil, laboratuvarlar, sağlık cihazları, tıbbi malzemeler, yeni personel, yeni akademik personel gerektirir. Temin ve tahsis edilebilecek mi?

Oluşan bu iki Sağlık Bilimleri Fakültesi ileride biri kapatılıp diğeri ile birleştirilecek mi?

Oluşan iki Sağlık Bilimleri Fakültesinden biri kapatılırsa?  Fakülte olurken ismi değişmeyen Zübeyde Hanım Fakültesi mi? Yoksa,   Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi mi  olacak?

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yüksekokula mı dönüştürülecek?

Fakültelerden birinin bir başka pasif bir  bölüme devşirilme ihtimali olduğunda. Bor İlçesinin eski/yeni siyasi gücü  göz önüne alındığında ibre nereyi gösterir.

Borlular, daha önce Bor’da kurulması planlanan ancak son aşamada Bor’dan uzaklaştırılan Bor İslami Bilimler  Akademisi gibi, Tıp Fakültesi gibi  hayal kırıklığını bir kez daha mı yaşayacak?

Umarız şüphe ve sorularımıza mantıklı bir açıklama getirilir... Yayınlarız. 

...

 Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’nun konu ile ilgili demeci aşağıda.

Cumhurbaşkanlığının, 03/03/2022 tarihli ve 5252 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültemiz hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde’nin ve bölgenin parlayan yıldızı olarak akademik anlamdaki gelişimini aralıksız olarak sürdürecektir. Son olarak Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulumuzun adının değişerek Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi olması da bunun en açık göstergelerinden biridir. ... ” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun’un sosyal medya paylaşımı aşağıda.

Ak Parti Milletvekili  Selim Gültekin’in sosyal medya paylaşımı aşağıda.

İlgili haberlerimiz  aşağıda…

...

Yorumlarınız ise en aşağıya…

Editör: TE Bilişim