Borhaber.net sitemiz 4 yaşını bitirdi, 5 yıla doğru ilerliyor. Evet… dört koca yıl geçti, acı haberler yaptık, güzel haberler yaptık, üzdük, sevindirdik, düşündürdük…
 
16 Haziran 2008’de test yayına başladık. 7 Ekim 2008’de normal yayınımıza geçmiştik. Tam dört yıl önce doğdu Borhaber.net. ve 5. yılına dolu dizgin hem de ilk yıllardakinden daha şevkli, daha hızlı, daha güçlü şekilde yol alıyor.
 
 Bor İlçemizin ve çevresinin tanıtımına, kültürüne, fikrine, sanatına, siyasetine, projelerine katkıda bulunmak olarak ilk aşamada amacımızı böyle belirtmiştik.
 
Bor merkezli başladık ama, şuan daha çok Niğde’den takip ediliyor ve Niğde odaklı haberler de  yapıyoruz. Bölgemizden haberler veriyoruz, sadece haberler değil yorumlar da yapıyoruz.
 
Biz farklı bir siteyiz, farklı anlayışla yayın yapıyoruz. Bir tarzımız oluştu ve bunu izleyenlerimiz de benimsedi. Bu dört yılda ilimiz ve ilçelerimizi ilgilendiren bir çok konuyu işledik. Bazen agresif, sert yazılar yazdık, haberler yaptık. Fitne çıkarmak gibi bir düşüncemiz hiç  olmadı, satır aralarında çözümü de ilettik. Yanlışa işaret ettik. Doğruyu yüceltmeye çalıştık.
 
Şahsi hesaplar içinde hiç olmadık, olanlarla da yolumuzu ayırdık. Şahsi hesapları için bizden faydalanmak isteyenlere yüz vermedik. Artık kurumsal olarak düşünme zorunluluğunu hissettik.  Borhaber.net bir marka olmuştur, bu markaya sizler layık gördünüz.
 
Borhaber.net,  bu dört yılda ara yüzünü 4 kez değiştirdi. Birkaç firma değişikliği yaptı, bu süreçte hafızasını da kaybetti, yani  versiyon ve firma değişiklikleri nedeni ile ilk 2,5 yıllık binlerce haberimiz de ne yazık ki yok oldu. Bugün itibari ile son 20 aylık haberler sitemiz arşivinde bulunmaktadır. 20 ayda, şuan itibari ile 6841 haber, 1224 foto galeri, 1782 köşe yazısı, 361 video bulunmakta. 10 bin 775 yorum yayınlandı, binlercesi de sakıncalı olduğundan yayınlayamadık.  
 
Borhaber.net yayınları ile gıpta edilen, örnek verilen, taklit edilen bir site olmuştur. Borhaber.net yayına girdikten  sonra ancak 23 tanesini sayabildim,   Niğde ve Bor merkezli siteler kuruldu. Kimisi internet deryasında yok oldu gitti, kimisi uzaya bırakılmış uydu gibi sadece çizilmiş yörüngesinde devir daim yapıyor. Bir iki  tanesini  de kutluyorum, direnerek kendi yoluna devam ediyor. Bu işin kolay olduğunu ya da paralı olduğunu düşünenler çok oldu. Site sahibi olmak çok kolay, internet yayıncılığı çok zor, büyük fedakarlık gerektirir, bırakın para kazanmayı para harcamayı gerektirir.
 
 
Sitemize  teveccüh arttıkça daha çok sorumluluk hissediyoruz. Eskisinden daha çok çalışmak zorunda kalıyoruz. Bir önceki yıldan daha ileriye gitme, daha iyiyi paylaşma, daha güzel hizmet sunma sorumluluğu sırtımıza yükleniyor. Bu süreçte çok sevdiğim amatörlük ruhundan, duygusundan da uzaklaşıyoruz. Haber sirkülasyonundan amatörce şeyler paylaşmaya vakit bulamıyoruz  buna  da üzülüyorum. (Bir başka site açma  zamanı mı acaba!...)
 
Sizlerden, izleyenlerimizden gelen gücümüzü, etkimizi hiçbir yere kanalize etmeyi, kullandırmayı  düşünmedik, düşünmüyoruz. Sizden gelen gücümüzü, yine sizin için, Niğde için Bor için ve diğer ilçeler için kullanacağız.
 
Bu geçen dört yıl içinde çok zor günler de geçirdik. Büyük fedakarlık isteyen bir iş yaptığımızın farkındayız. Sizlerin de farkına varmanızı istiyoruz.  Zaman zaman kendi kendimize, Ne yapıyoruz?, Kime hizmet ediyoruz?, Neden kötü oluyoruz?, Hedefimiz nedir?, Aman sen de? Bunu neden böyle yazdık?, Bunu neden haber yapmadık?, Bu iş bize mi kaldı?, Kim ne yaparsa yapsın? … gibi düşüncelerin içinde de kaldığımız çok oldu, ancak Efendimiz (as)’ın  “ İnsanların en hayırlısı, topluma faydalı olandır” sözünü hiç unutmadım.
 
Bir de, 
 
 “ Hayatın içinde iyi bir boks seyircisi olmaktansa, hayatın içinde kötü bir boksör olup dayak yemeyi yeğlerim” sözü de, beni taa 18’li gençlik! yıllarımdan beri etkilemiştir, seyirci! kalmayı hiç istememişimdir.
 
 
Borhaber.net’de Ülkemizde, özellikle  İlimizde, İlçelerimiz ve Köylerimizde hiçbir şeye seyirci kalmayacaktır. Şikayetlere, mahkemelere, tehditlere ve her türlü acitasyonlara, ispiyonlara,  el kol bağlamalara rağmen… Bu bir bayrak yarışıdır, bu gün ben, yarın çocuğum, ertesi gün bir dostum, arkadaşım, ama bu kervan yürüyecek… Kurumsallaşmaktan kasıt birincil önceliğimiz de budur, çalışmalar başlamıştır.
 
Biz, sizlere  bütün zorluklara rağmen, haber ve yorum ulaştırıyoruz. Karşılığında sizden sadece “bizi takip edin, tanıtın” dedik. İzleyicilerimize binlerce teşekkür ediyoruz. Çünkü sitemiz şuan en üst noktalarda seyir ediyor, tırmanıyoruz. Üye olmadığımız halde, ABD merkezli Alexa verilerine göre, sadece haber siteleri değil, bütün siteler içinde  bu gün itibari ile  Türkiye’de 9.162 sırada, İç Anadolu bölgesinde ise 21. sıradayız. (buradan görebilirsiniz)  Bir çok ulusal sitenin ulaşamayacağı noktalardayız. Bulunduğumuz bölge haricinde, bütün Türkiye de,  Dünya da  120 ülkeden düzenli olarak Niğdeliler tarafından takip ediliyoruz. (Tıklayın)
 
Bu başarı bizi sevindirdiği gibi büyük bir sorumluluk da yüklüyor. Sizlere mahçup olmamanın çabasını gösteriyoruz. Bu teveccüh doğru yolda olduğumuzu da bize fark ettiriyor.
 
Bu başarı bu güne kadar Borhaber.net’le yolu kesişen, emek veren  bir çok arkadaşımızındır. Ekip olmayı hep hedeflemiştik, şuan bu konunun çalışması içindeyiz. Halen karşılıksız görev alan, fedakarca çalışan  arkadaşlarımız dan Turan Uçan Abimiz, Fatma Tan, Erdal Güçer, Rabia Başarır, Ali Akbaş ve çok yakında emekli olup aramıza katılacak olan Pamir Omaç Bey ile  birlikte daha aktif şekilde karşınızda olacağız. 
 
Borhaber.net kadar etkin, güçlü ulusal bir haber sitesi ile ortaklığımız mevcut.  Yakında e.ticaret sitemiz de yayında olacak. Bilgisayar ile haşır neşir, sosyal medyaya hakim, gazetecilik, muhabirlik merakı olan arkadaşlara ihtiyacımız var. Bizlerle irtibata geçin, hayatınız renklensin, ya da renkleri fark edin.
 
Bir çok imkansızlık içinde çalışıyoruz, bir büromuz yok evlerden haber yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar kompakt yani basit makinelerle fotoğraf çekiyorduk. Ancak,  birkaç ay önce profesyonel fotoğraf makinesi alabildik.  Çok ilgi çeken tamamını Youtube’den yayınladığımız Bor’da Bağ sohbetlerini teknik yetersizlikten dolayı askıya aldık. Zamanla inşallah bunları da temin edeceğiz,  aşacağız, bir çok proje ve çalışmalara hep beraber imza atacağız.
 
Bizlere yazın, fikrinizi paylaşın, haber ulaştırın, müdahil olun, eleştirin, tanışalım, tanıtalım, paylaşalım…
 
Bu site sizlerin…
 
Çünkü Borhaber.net bizleri  aştı…
 
 
Nice Yıllara… Sağlıkla Kalın…