CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle, yapımına 2013 yılında başlanan ve halen bitirilemeyen 35 km uzunluğundaki Niğde- Tepeköy- Çiftlik yolunun akıbetini sordu.

Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yolun 32 km’lik kısmının tamamlandığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde, şu sorulara yanıt istedi:

“Yapımına 2013 yılında başlanan ve halen tamamlanamayan Niğde- Tepeköy-Çiftlik yolunun yaklaşık 10 yıldır tamamlanamamasının nedeni nedir?

Çiftlik İlçesinde Yaz Kur’an Kursları Camii Şenlikler Çiftlik İlçesinde Yaz Kur’an Kursları Camii Şenlikler

Toplam uzunluğu 25 kilometre olan adı geçen yolun ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? 3- Bu yol için 10 yılda kaç firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 35 km uzunluğundaki Niğde-Tepeköy-Çiftlik il yolunun 32 km'lik kesiminin yol yapım çalışmaları tamamlandığını bildirdi

MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Bakan Karaismailoğlu, mahkeme süreçlerinin tamamlanmasını müteakip kalan 3 km'lik kesimin yapım çalışmalarına da devam edileceğini açıkladı.

NİĞDE İÇİN ÜZÜNTÜ VERİCİ

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Niğde ile Çiftlik ilçesini birbirine bağlayacak olan yolun yapımına 2013 yılında başlandığına dikkat çekerek, “Aradan neredeyse 10 yıl geçmesine rağmen 35 km’lik yol bir türlü tamamlanamadı. Her yıl 3 km yapılsa bile şu ana kadar bu yol tamamlanırdı. Ne yazık ki tüm işlerde olduğu gibi yol yapım işlerinde de Niğde’de benzer sorunlarla karşılaşılmaktadır. Yıllardır 3 km’lik yolun bitirilememiş olması, Niğde için üzüntü verici ve bir o kadar da düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim