Kürt açılımı sürecinin ardından Güneydoğu  Anadolu  başta olmak üzere ülkede bir çok yerde  Atatürk’ün veciz sözü “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü kaldırılmıştı. 

 Haber : Selim GÖKEL

Ardından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kısaltması “ TC “ ler kaldırıldı. Bu konuda büyük tepkiler oluştu. AKP hükümetinin “Türk”  kelimesine karşı halen devam eden bu tür uygulamaları Türk Milletinin büyük tepkisini çekmişti. 

 

Her ne kadar AKP Hükümeti “Türk-Türklük”  gibi toplumunun hassas olduğu kavramları  tartışmaya açmış olsa da buna tepkiler ve refleksler de anında oluştu. 

 

Özellikle Anadolu da oluşan bu milli refleksin bir örneğini Bor İlçemizin şirin kasabalarından Çukurkuyu Kasabasında gördük.

  

Çukurkuyu kasabasında bu civarda hiçbir yerde  olmayan büyüklükte Belediye Meydanı var. Bu meydanda bulunan biraz bakımsız olsa da Atatürk büstü vardı ve üzerinde “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazıyordu.

  

Çukurkuyu kasabasına geçtiğimiz günlerde tekrar gittik. MeydandaKİ Atatürk büstünün yenilendiğini ve büstün altına da “ Ne Mutlu Türküm Diyene” veciz sözünün yazıldığını gördük.

  

Çukurkuyu’nun MHP’li Belediye Başkanı Rüstem Tümen’in, Atatürk’ün yine güzel bir sözü olan “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü yerine büstü yenileyip ülkenin bir çok yerinde  dağlardan taşlardan, binalardan silinen “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü  yazdırması Çukurkuyulu vatandaşlar tarafından hem anlamlı bulundu hem de  memnuniyetle karşılandı.

 ***

Yine Bor İlçesi Belediye binası üzerinde daha önceden yazılı olan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü belediye binasının tamiratı sırasında kaldırılmış tekrar takılıp takılmayacağı konusunda tartışmalar olmuştu. Ancak Bor Belediye Başkanlığı eskisinden daha güzel şekilde hem dalgalanan Türk Bayrağı, hem de “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü led ekran üzerinde Belediye binasına tekrar takmıştı. (Konu ile ilgili haber burada TIKLAYIN)


 








Editör: TE Bilişim