Bor Belediyesi binası geçtiğimiz yıl dış yüzü tamirat görmüş, daha estetik, daha güzel  tarihi bir bina görüntüsü kazandırılmıştı.

 

 Bor İlçe merkezinde bulunan Sokullu Mehmet  Paşa Camiii, Ahmet Kuddusi Hazretleri türbesi, saat kulesi ile birlikte ışıklandırılan Bor Belediye binası  Bor İlçesine estetik, tarihi bir hava katmıştı.

 

Belediye binasının tamiri ve düzenlemesi  işlemlerinin  yapıldığı sırada Belediye binasının önündeki Türk Bayrağı ve  “ Ne Mutlu Türküm Diyene” veciz sözünün kaldırılmasını eleştirmiş ve bu haberimiz çok yorum almıştı.

 
TÜRK BAYRAĞI VE "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" SÖZÜ YERİNE TAKILDI

Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından  geçtiğimiz günlerde Bor Belediye binasının tamir ve restore edilmesi işlemi bitti. Belediye binasının altında bulunan bazı işyerleri belediye bünyesine katıldı. Burada binaya merdivenlerden çıkamayan yaşlılar, özürlüler ve işlemlerin daha pratik yapılması için yeni bürolar oluşturuldu. Bina önündeki kaldırım ve çiçek düzenlemesi de Bor Belediyesine yakışır şekilde tekrar dizayn edildi.

 

Daha önce sorduğumuz “ Ne mutlu Türküm Diyene” levhası da eskisinden daha güzel şekilde led ekran üzerine tekrar takıldı. Ekranda Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene” veciz sözü ardından da dalgalanan Türk Bayrağı görüntüsü yerleştirildi. Bina önündeki bayrak direği de değiştirildi.

 
VATANDAŞ MEMNUN

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın bu uygulamaları Borlular tarafından takdir topladı. Başka yerlerde dağlardan taşlardan silinen bu veciz sözün, yapılan tamiratın ardından tekrar yerini alması vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılandı.

 

Her ne kadar bu konuda daha önce eleştirmiş olsak da  yapılan bu çalışmanın ardından sayın başkan Sıtkı  Erat’a Bor İlçemize ve Borlu ya yakışanı yaptığı için teşekkür ediyoruz.


 

























Editör: TE Bilişim