Akkaya Barajı çevre kirliği, geçtiğimiz yerel seçimlerin en önemli gündemi olmuştu. Başkan Sıtkı Erat, sitemize verdiği bir demeçte resti çekerek “Binlerce kişi ile Niğde Bor Yolunu Kapatırım” diyerek seçim sonrasında önlem alınmasını istemişti. (Videosu aşağıda haber burada Tıklayın)
Niğde Belediye Başkan Adayları Akkaya konusunda çeşitli projeler açıklamış, ve sık sık Akkaya Çevre kirliliği muhalefetin eleştiri malzemesi olmuştu.
Yine Bor İlçesinde MHP’den Belediye Başkanı Adayı Fahrettin Özalp proje açıklama toplantısı sonunda ailesi ile birlikte maske takarak Akkaya çevre kirliliğini protesto etmişti. (Burada Tıklayın)
NİHAYET VALİLİKTE TOPLANTI... KOMİSYON KURULDU
Seçimde gündeme oturan Akkaya Barajı’nın kirliliğine kesin çözüm bulmak için Niğde Valiliği tarafından komisyon oluşturuldu.

Akkaya Barajı kirliliği sorununu gidermek üzere oluşturulan komisyona başkanlık eden Vali Necmeddin Kılıç, ilimizde bulunan 2 meyve suyu fabrikasına ön arıtma kurmaları konusunda tebligat yapıldığını ve süre verildiğini söyledi. Verilen süre içerisinde önlem alınmaması durumunda, fabrikanın kapatılabileceğini ifade etti.
Niğde’nin en ciddi ve en acil çözüm bekleyen Akkaya Barajı kirliliğini giderme konusunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Baro Başkanı ve aynı zamanda Akkaya Platformu Başkanı Hüseyin Demirbilek, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın oluşturduğu komisyonla görüşen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bu sorunu çözmek için konunun tüm taraftarlarının bir alt komisyon oluşturduğunu ve yaptığı 1 aylık inceleme sonucunda bir rapor hazırlayarak üst komisyona sunduğunu söyledi.

Vali Kılıç; “Niğde Belediyesi’nin kanalizasyon sistemine ilimizde mevcut 2 meyve suyu fabrikası tarafından atık su deşarj edilmekte, alt komisyon tarafından alının karalar gereğince , 2 meyve suyu fabrikasına ön arıtma kurmaları konusunda tebligat yapılmış ve süre verilmiştir. Ön arıtmaların yapılması ilgili meyve suyu fabrikaları tarafından beklenmektedir. Niğde Belediyesi şehre günde 300 lt/sn su vermesine karşılık 450 lt/sn kanalizasyon sisteminden çıkış vardır. Şehre verdiği su miktarını dikkate alınarak yapılan arıtma tesisi arıtma yapacak kapasiteye sahiptir. Ancak ilden geçerken yer altı suyunun yüksek olması bazı binaların temelinden su çıkması ve yağmur suyunun ulaşması gibi sebeplerden ötürü orta vadede ve hemen başlamak üzere arıtma tesisinin kapasitesinin bir misli arttırılmasına karar verilmiştir. Neticede Niğde Belediyesi bir uzman akademisyen desteği ile çalışmalarını en seri şekilde yüksek maliyete rağmen yapma iradesini ortaya koymuştur. Komisyon alınan bu tedbirlerin orta vadede gerçekleşmesiyle beraber Akkaya Barajı’nda yaşanan
Komisyon tüm tarafları ile birlikte konun çözcümü noktasında yüksek bir irade koymakta, bu iradenin eksilmeyen dozda devam etmesinde de müşterek karar vermiş bulunmaktadır. Zaman zaman toplanarak alınan karaların tatbikini de izleyeceğiz” dedi.