CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde, ‘Çok Amaçlı Salon ve Kongre Merkezinin’ açılış töreninde yaptığı konuşmada, Millet İttifakının iktidarında CHP’li belediyelerin, şimdikinden  çok daha fazla hizmeti halka buluşturacağını söyledi. 

CHP’li Kemerhisar Belediye Başkanlığınca düzenlenen temel atma törenine, Niğde protokolü ve diğer partilerin temsilcilerinin katılmamış olmasını eleştiren Gürer, “Yapılan bir eseri hangi parti yapıyorsa yapsın  en azından protokolden temsilen de olsa bir  katılım olur” dedi. 

 

KEMERHİSAR’DA TEMEL ATMA TÖRENİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kemerhisar Belediyesi’nin, Antalya- Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle yapacağı Çok Amaçlı Salon ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunarak başlanan törene Niğde protokolü davetli olduğu halde katılmadı.

GÜRER’DEN İL PROTOKOLÜNE VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE ELEŞTİRİ 

Törende davetlilere hitaben bir konuşma yapan CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, temel atma törenine Niğde protokolü ve davet edildikleri halde katılmamasını eleştirdi. 

KemerHisar’a güzel bir hizmet kazandırıldığını anlatan Gürer, “Kemerhisar Belediye Başkanımız Ramazan Oya’nın emeği ve gayretiyle böyle bir eserin ortaya çıktığı yerde, gönül istiyor ki; Niğde protokolü ve farklı siyasi partilerin temsilcileri de burada olsun” dedi.  Nasıl AKP belediyesi bir yatırımına koşa koşa katılım sağlıyorlarsa burada da olsunlar. Belediye kamu kuruluşu, Belediye Başkanı siyasi parti kimliği olabilir ancak belediye tüm halkın belediyesi ve hizmet için atılan temelle ortaya çıkan eserde kamunun eseri olacak” dedi.

CHP’DE ‘HANGİ PARTİLİSİN’ DİYE AYIRIM OLMAZ

CHP olarak hizmet yarışında kimseye ‘hangi partilisin’ diye sormadıklarını belirten Gürer, “Biz böyle bakarız. İster AK Partili, ister MHP’li, ister farklı partilerden olsun onları da başımızın tacı olarak görürüz. Çünkü siyaset kurumu gün gelir fikri değişimlere de uğrar; o zaman gelir bize de oy verebilirler ya da bizden bazı arkadaşlar başka partilere oy verebilir. Önemli olan yapılan eseri sahiplenmektir. Kemerhisar’ın böyle bir esere ihtiyacı vardı. Kültür Merkezi ve Düğün Salonu olarak hizmet verecek bir yerin temel atma töreninde keşke herkes burada olmayı kendisi için sorumluluk addetseydi” diye konuştu. 

Ramazan ayı ile birlikte dilenciler arttı! Ramazan ayı ile birlikte dilenciler arttı!

CHP’Lİ BELEDİYELERİN HİZMETLERİNE ENGEL OLUNUYOR 

Kemerhisara kazandırılacak olan hizmete katkılarından dolayı Muratpaşa Belediyesi’ne de teşekkür eden CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, merkezi yönetimin, CHP’li belediyelerin hizmetlerine engel teşkil ettiğini de ima ederek, “CHP’li belediyelerin hizmetlerine engel teşkil etmek oradaki halkı cezalandırmak anlamına da gelir. Kemerhisar  asbestli içme suyu borularıyla ilgili olarak Meclis’te yaptığım konuşmamın ardından ‘Bu borular hemen değişecek; bunu yapmayan varsa vicdansızlıktır’ diyen AK Parti’nin bugünkü Genel Başkan Yardımcısıydı. O boruların değişimi için sürekli müracaat edildi. Kemerhisar’ın eski belediye başkanı da müracaat etti. Ancak onda dahi ayrımcılık yapıldı. İnsan sağlığı için asbesti borular zararlı ve tümü  tüm ülkede bir an önce değiştirilmesi gerekir” şeklinde konuştu. 

MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDAN BELEDİYELER 

2-3 KAT DAHA FAZLA HİZMET ÜRETECEK 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, beldenin hizmet anlayışıyla ilgili sorunların Kemerhisar Belediyesi tarafından aşıldığına da işaret ederek, “Ancak bölgeye bundan sonra daha çok hizmet yoğunluğu olacak. Önümüzdeki süreçte Milli İttifakı’nın iktidarında Kemerhisar beldemiz bugünkü aldığı hizmetlerin 2-3 kat daha fazlasını alacak. Bizim Kemerhisar’a vefa borcumuzun yanında sevgimiz ve muhabbetimiz var” ifadelerini kullandı. 

1000 KİŞŞİLİK ÇOK AMAÇLI SALON 

Törende konuşan Kemerhisar Belediye Başkanı Ramazan Oya ise Muratpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla temeli attıkları Kongre ve Çok Amaçlı salonun 1000 kişi kapasiteli olduğunu belirtti. Başkan Oya belediye olarak sorunları çözme ve beldeye hizmet verme amacıyla yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Kemerhisar için bundan sonrada söz verdikleri projeleri tek tek hayata geçireceklerini anlattı .CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu eserin Kemerhisar’da yapılması için verdiği desteğe de teşekkür etti.         1000 metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık alanı olan Çok Amaçlı Salon ve Kongre Merkezi’nin kır düğünlerinin yapılacağı kapalı alan inşa edileceği  yerin temel atma töreni kurban kesilip  Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Belediye Başkan Ramazan Oya’nın butona basması ile atıldı.

Törene CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yanısıra CHP İl, Niğde Merkez ve Bor İlçe  başkanları ve belde örgütü yöneticileri, İlçe Kadın Kolları Başkanı, Niğde Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyeleri ,İYİ Parti belde yöneticileri, belde halkı ve davetliler katıldı. 

Editör: TE Bilişim