Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara’nın Kırşehir Valiliği görevine atanmasının ardından, boşalan Çankaya Kaymakamlığı görevine Develi eski kaymakamı Çerkezköy kaymakamı Murat Duru, Çankaya kaymakamlığı görevine getirildi. Çankaya Kaymakamı Duru, yaptığı yazılı açıklamada, 9 ay süren görevinde, Çerkezköy esnafına ve tüm vatandaşlarla elinden geldiğince diyalog halinde olup yardımlarda bulunduğunu belirtti.

MURAT DURU KİMDİR?

1971 Niğde İli Ulukışla İlçesi doğumludur. İlk ve orta eğitimini Niğde’de, lise eğitimini Adana Motor Teknik Lisesinde tamamladı. Lisan Eğitimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi’nden 1996’da mezun olarak tamamladı. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kentleşme Alanında Yüksek Lisans (master) yaptı. Son olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünden 27 Mayıs 2019 yılında mezun olmuştur. 5 Ocak 1999 yılında Adana Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine adım attı. Kaymakam adaylığı stajının, 9 ayını İngiltere’de tamamladı. Yine Kaymakam adaylığı süresinde Nevşehir – Derinkuyu, Isparta – Aksu, Sinop – Saraydüzü, Çankırı – Kurşunlu ilçelerinde vekaleten Kaymakamlık görevini yürüttü.
2002 yılında Kura ile Trabzon – Düzköy İlçesi Kaymakamlığına asaleten atandı. Daha sonra Tunceli – Pertek, Malatya – Arapgir, Nevşehir – Derinkuyu, Sakarya – Karasu, Kırklareli-Vize, Ankara- Kahramankazan ve Develi Kaymakamlığı’nda bulundu. Duru, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesi ile 20 Ağustos 2021 günü Çerkezköy Kaymakamlığına atandı.

Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı Başkent ve Ege Niğdeliler Derneği Genel Kurulları Yapıldı

Editör: TE Bilişim