VİDEO HABERİN ALTINDA...


Niğde'de borçlarından dolayı elektrikleri kesilen ve tarlalarını sulayamadıklarını söyleyen köylüler, Niğde-Kayseri karayolunu 6 saat trafiğe kapatırken, müdahale eden güvenlik güçleriyle arbede yaşandı.


Niğde'de borçlarından dolayı elektrikleri kesilen ve tarlalarını sulayamadıklarını söyleyen köylüler, Niğde-Kayseri karayolunu 6 saat trafiğe kapatırken, müdahale eden güvenlik güçleriyle arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 4 asker ve 1 polis yaralandı, 15 kişi gözaltına alındı.


Yol kapatma eyleminde jandarma ve polisin müdahalesinde olay yerine gelen Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak'ta biber gazından etkilendi. 



 Niğde'ye bağlı Edikli, Gölcük, Orhanlı, Çarıklı, Alay, Karatlı, Konaklı ve Höyük köylerinin elektriği ödenmeyen borçlar nedeniyle MEDAŞ tarafından kesildi. Köy sakinleri geçtiğimiz gün Niğde Valiliği önünde oturma eylemi yaptı ancak olumlu bir sonuç alamadı. Yaklaşık 500 köylü öğlen saatlerinde Niğde-Kayseri yolunda lastik yakarak trafiği kapattı. Tüm uyarılara rağmen yolu açmamakta direnen köylülere jandarma ve polis ekipleri biber gazı sıkarak ve havaya ateş ederek müdahale etti. Öfkeli köylüler, ekiplerin müdahalesine taş ve sopalarla karşılık verdi. Çıkan olaylarda 4 asker ve 1 polis yaralandı. Ekiplerin müdahalesi sonrası çevredeki patates tarlalarına dağılan köylüler buradan da güvenlik güçlerine taş attılar. 



Köylüler, 15 gündür elektriklerinin kesik olduğunu ve bu yüzden patates tarlalarını sulayamadıklarını bir kaç gün daha sulayamadıkları zaman ürünlerinin kuruyacağını ve olumlu bir sonuç olmazsa bu tür eylemleri sürdüreceklerini söylediler.



Köylülerin eylemi nedeniyle kapanan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Aynı zamanda sıcaktan da bunalan sürücü ve yolcular araçlarından çıkarak köylülerle, güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedeyi izlediler. Yolun açılması ile birlikte vatandaşlar yollarına devam etti. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 15 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

Niğdeli Patates Çiftçileri Valilik Önünde Eylemde  VİDEO FOTO HABER İÇİN TIKLAYIN













Editör: TE Bilişim