Bor İlçesinde Eğitim Bir Sen Sendikası Bor Temsilcisine yapılan saldırı hakkında Niğde Eğitim Bir Sen İl Başkanı Hasan Orhan kınama mesajı yayınladı. 

İl Başkanı Hasan Orhan açıklamasında;  Bor İlçe Temsilcimiz  Ethem Erdoğan, mesai çıkışı evine giderken, yüzü maskeli bir şahsın saldırısına uğramıştır. Arkasından yaklaşarak Erdoğan’ın kafasına ve boynuna haince ve vahşice elindeki taşla vuran saldırganın Bordaki bir okulumuzda çalışan öğretmen S.Ö. olduğu öğrenilmiştir.

Ethem Erdoğan’ın mukavemet göstermesi üzerine panikleyip kaçmaya başlayan saldırgan, polis tarafından yakalanırken, saldırıya uğrayan Ethem Erdoğan, ambulansla hastaneye götürülerek acil serviste kafasına dikiş atılmıştır.

Geleceğimiz olan çocukları ve gençleri emanet ettiğimiz eğitimciler arasından şiddete meyilli, üstelik kendi meslektaşını yaralamaya hatta öldürmeye kastedecek kadar kendinden geçen, gözünü kin ve nefret bürümüş öğretmen unvanlı saldırganı kınıyor, bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.
Hangi sebeple olursa olsun, şiddet ve nefretle hareket edilmesi çok çirkin ve insanlık dışıdır. Eğitim çalışanlarına, geleceğimizi, en değerli varlığımızı emanet ettiğimiz öğretmenlere saldırılmasının, onların darp edilmesinin önüne geçilmesi için herkesi sorumluluk almaya davet ettiğimiz bir dönemde, faili öğretmen olan böyle bir olayın meydana gelmesi bizleri derinden üzmüştür.

Eğitim-Bir-Sen olarak, gözünü kin ve nefret bürümüş eğitimci kimliğine sahip saldırgan hakkında gereken işlemin yapılmasının takipçisi olacağız" dedi. 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim