Memur  Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen  Bor  Temsilcisi Ethem Erdoğan,  geçtiğimiz gün mesai çıkışında evine giderken yüzü kar maskeli ve elleri eldivenli bir şahsın saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre:   Eğitim Bir Sen Bor Temsilcisi Ethem Erdoğan akşam saatlerinde  işinden ayırılıp yaya olarak evine giderken  Niğde Caddesi  Terminal yakınlarında yüzü kar maskeli elleri eldivenli bir şahsın saldırısına uğradı.  Kaldırımda evine doğru giden  Ethem Erdoğan arkasından gelen bir şahsın taş ile başına vurması ile yaralandı.  Taş darbesi karşısında ilk şoku atlatan Erdoğan şüpheli şahıs ile mücadele etmeye başladı.  Bunun üzerine panikleyen şahıs kaçtı.  Bu sırada 155’i arayan Erdoğan kaçan şahsı koşarak takip etti.  Polis ekipleri ve yaralı Ethem Erdoğan önce Bor Terminali karşısı ve ardından Mehmetçik Mahallesi içlerine doğru kaçan  şüpheli şahıs  kovalamanın ardından polis ekipleri tarafından yakalandı.

Kafasından yaralan Eğitim Bir Sen Bor İlçe Temsilcisi Ethem Erdoğan ambulans ile hastaneye kaldırıldı ve kafasına 5 dikiş atıldı, çeşitli yerlerinde darp izi olduğu öğrenildi. 

Yakalanan  şahsın   S.Ö. (33) olduğu iddia edilirken Bor Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezine götürülen şüpheli ve tarafların  olayla ilgili  ifadesi alındı ve soruşturma açıldı.


SENDİKA TEMSİLCİSİNİ DARP ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ÖĞRETMENİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Diğer yandan; S.Ö.'nün avukatı sitemizi aradı ve haberin gerçeğini yansıtmadığını olayın bu şekilde  olmadığını iddia etti. Müvekkili S.Ö'nin  olay sırasında ve o bölgede tempolu olarak yürüyüşünü yaptığını, bu şekilde yürüyüşünden dolayı kolluk kuvvetlerinin olayın faaili gibi algıladığını, olayda kar maskesinin olmadığını havanın soğuk olmasından dolayı eldivenini giyerek yürüyüş yaptığını, sendika temsilcisi ile önceden bir husumeti olmadığını, şahsen tanışık olmadığını, bir araya gelmediklerini, kolluk kuvvetlerinin yanında sendika temsilcininin müvekkiline hakaret ettiğini, Müvekkili S.Ö.'ye yapılan  iftira olduğunu. Mükevilinin  masum olduğunu  zaten öyle olmasa serbest bırakılmayacağı  şeklinde açıklamada bulundu. 




Editör: TE Bilişim