Bor İlçesinde uyuşturucu kullanımı gündemde... Kavgada öldürülen gencin ardından Bor İlçesi huzursuz...


Haber-Video : Selim GÖKEL


Geçtiğimiz haftalarda Bor İlçesinde meydana gelen bir kavga sonucunda Recep Bayazıt bıçaklanarak öldürülmüştü.  Recep Bayazıt’ın ölümünün ardından, “Başka Recepler Ölmesin” şeklinde haber yapmış ve kavganın uyuşturucu kaynaklı olduğunu belirtmiştik.


YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI

Haberimizin ardından,  birçok olumlu tepki aldık. Gazeteci Turan Uçan önderliğinde Bor İlçesinde bir grup esnaf Niğde Valisi ile görüştü. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,  makamını ziyaret edip sorunu anlatan Borlulara, Bor’da bu konunun çözüleceğini, önemli bir konu olduğunu, bu konuda Bor İlçe Emniyet Müdürü görevine de Murat Sönmez’i atadıklarını belirtti.


ACILI ANNE BORHABER.NET'E KONUŞTU

Bıçaklanarak öldürülen Recep Bayazıt’ın annesi Zeynep Bayazıt ise çocuğunun ölümünün ardından bir hafta geçtikten sonra, sitemize açıklama yaptı. Acılı baba Rızvan Bayazıt konuşmakta güçlük çekerken, Anne Zeynep Bayazıt ise yetkilileri göreve çağırdı. 

Bor İlçesinde uyuşturucu kullanımının çok yaygın olduğunu, insanların Bor İlçesinde rahat gezemediklerini söylerken “ Ben yandım başka anneler yanmasın” diye feryat etti.

 BEN YANDIM, BAŞKA ANNELER YANMASIN...

Bugün ben yandım başka analar yanmasın, benim kuzum melek gibiydi,  bugün bana ise yarın onlara, benim başıma bu olay gelmez demesinler. Başbakan’a, Cumhurbaşkanına söylüyorum. Bu işle ilgilenin, yeni polis mi gelecek, polisler mi değişecek ne olacaksa olsun, benim çiğerim yansın başkalarının ciğeri yanmasın. Kadınlarımız eylem yapsın, geride kalan çocukları kurtarsınlar.

12-13 yaşındaki çocuklar, uyuşturucu kullananların peşinde koşturuyor. Bunların başları var. Birçok genç yıkık,  harabe binalarda uyuşturucu kullanıyor. Polis müdahale etmiyor, Poliste yetki yok, Alsınlar vursunlar, ben yandıysam başka anaların da canı yanacak. Benim çocuklarımın katillerini bırakmasınlar,  ben biliyorum onlar elini kolunu sallayarak geziyor. Bunların başları var...

BOR'DA KAVGA BİTMİYOR, BOR İYİYE GİTMİYOR

Sayın Valim, Bor’a el atsın, burada olaylar kavgalar bitmiyor. Bor iyiye gitmiyor, Bor’un gençleri iyiye gitmiyor. Her gün kavgalar oluyor.  Bundan birkaç yıl önce parka korkmadan giderdik, şimdi gidemiyoruz, çıkamıyoruz, gündüz giderken bile korkuyoruz. Çünkü hep bu tür çocuklar var. Uyuşturucu kullananlar var. Yazık gençlere yazık, benim ciğerim yandı, benim bir tane kuzumu elimden aldılar. Benim ki gitti gelmeyecek ama bundan sonraki gençleri kurtarsınlar, önlem alsınlar…”dedi.

Önceki haberlerimiz için manşetlere TIKLAYIN

 





Editör: TE Bilişim