Bor ilçesinde iki grup arasında çıkan döner bıçaklı kavgada, bir kişi öldü… Kavgada bıçaklanarak öldürülen Recep Bayazıt (20) bugün toprağa verildi.

Recep Bayazıt’ın naşı Bor İlçesi Sokullu Mehmet Paşa Camiinde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, merhum Recep Bayazıt’ın yakınları ve arkadaşları katıldı.

Mezarlıktan sonra, talihsiz gencin ailesine taziye ye gidildi. Annesi kanser hastası, babası Bor Belediyesi’nde işçi…  Bayazıt ailesi iki çocuğundan birisini kaybetti… Allah rahmet eylesin…  

Kavganın sebebi olarak bir süredir devam eden gençler arasındaki husumet ve ardından çıkan kavga… Recep’in aslında husumete taraf olmadığı da söyleniyor.

***

Bu kavga ardından, bir gerçek ortaya çıktı.

Kıral Çıplak demek yine Borhaber.net’e düştü.

Bor’da halk arasında  sürekli konuşulan bir konu var.

Uyuşturucu kullanımı…

Uyuşturucu konusu, bu kavga ardından iyice ortalığa döküldü…  Kavga eden grupların uyuşturucu kullanan gençler olduğu iddia ediliyor.

Bir iddia daha var, bu kavgadan bir – iki gün önce uyuşturucu pazarladığı iddia edilen bir işyerini bir grup genç basıp tepki göstermiş.

Bor’da gençler arasında sentetik uyuşturucu hap  kullanımı yaygın olduğu görüşü hakim…  

Cenaze törenini öncesi ve sonrası Recep Bayazıt’ın bir grup arkadaşı ile görüştüm. Recep’in uyuşturucu  kullanmadığını ama Bor’da kullanımın özellikle 16 – 24 yaş arasında yaygınlaştığını söylediler. 

Daha üzücü olanı… Bu böyle devam ederse bu şekilde daha birçok cenaze kalkabileceğini söylediler.

***

Geçmiş geçmişte kaldı, bugün yeni bir gün…

Bir başka Recep kaybetmemek için  Bor’da bu konuya müdahale  şart,  hatta geçti.

Bu konu sadece polisiye olarak çözülemez, aileler, bütün kurumlar bir konsensüs sağlayarak üzerine gitmeli…

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları ile, Emniyet Narkotik şube ekip ve uzmanları ile, Belediye, Kaymakamlık ve diğer sivil toplum kuruluşları üzerlerine ne düşerse, araştırma ile başlayıp bu konuyu ötelemeden acil çalışma yapılması gerekiyor.

 

Bugün sadece Kıral Çıplak dedik… Tespit yaptık… Karından konuşulmasını değil, açıktan konuşulmasını sağlamayı düşündük.

Yorum : Selim GÖKEL



Kavga Haberimiz için manşete TIKLAYIN

 




Editör: TE Bilişim