“Bor’da Doktor, Hemşireyi Darp Etti “ haberimiz üzerine Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Niğde Şubesi yönetimi kurulu bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Sağlık-Sen Niğde Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle ; “ Niğde’nin Bor İlçesinde 1. No lu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Aile Sağlığı Personeli beraber çalıştığı Doktor tarafından darp edildiğini yerel haber sitelerinden öğrendik. Hastaların önünde ve çalışma alanında aile hekiminin beraber hizmet verdiği sağlık personelini önce azarladığı sonrasında da darp ettiği iddia edilmektedir.   Konu ile ilgili bilgi almak için Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan ÖZTÜRK ile görüştük. Bilgehan Bey konu ile ilgili gerekli idari soruşturma açıldığını, muhakkik tayin edildiğini ve adli makamlara da olayın intikal ettiği bilgisini verdi.

 

Kim olursa, sebep ne olursa olsun, şiddet kabul edilecek bir şey değildir, bu yüzden Aile Hekimini şiddetle kınıyoruz. Bu olayın cezasızda kalmaması gerekir. Fakat mevzuattaki eksiklikten dolayı alacağı ceza; sadece ceza puanı bununda hiçbir caydırıcılığı yoktur. Bu olaydan da anlaşıldığı üzere Aile Hekimliği mevzuatının da değişmesi gerekmektedir.

 

Yaşadığı bu vahim olaydan dolayı Aile Sağlığı Personeli ne geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz ve bu tür olayların bir daha tekerrür etmemesini diliyoruz.

 

Bu tür olayların bugün ve bundan sonra da takipçisi olacağımızın bütün Sağlık Camiası ve kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.” denildi.


 Konu ile önceki haberimiz için Tıklayın

 

Bor’da Doktor Hemşireyi Darp Etti




Editör: TE Bilişim