Niğde’nin Bor İlçesinde 1. Nolu Sağlık Ocağında görev yapan ebe hemşire beraber çalıştığı Doktror tarafından darp edildi.

Haber : Fatma TAN - Özel
 

Edindiğimiz bilgiye göre ; Niğde’nin Bor İlçesinde 1 Nolu Sağlık Ocağında çalışan ebe hemşire D. K. (23)  görevini yaptığı sırada aynı sağlık ocağında görev yapan Aile Hekimi Dr. D. C. (40) tarafından hastalar önünde hakaret ederek azarladığı, sözleşmeli  ebe hemşireye işten ayrılmasını istediği hastaların önünde olan bu tartışmanın ardından doktorun odasında hemşireyi darp ettiği iddia edildi.

  

Hemşire D. K.  5 gün iş göremez raporu alıp doktor hakkında şikayette bulundu. Bu olayın ardından ebe hemşirenin  Bor İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğüne atandığı  olayla ilgili soruşturma açıldığı öğrenildi.

 

Son dönemde gündemde olan Sağlık Çalışanlarına Şiddet uygulaması başka bir şekilde de Bor İlçesinde kendini gösterdi. Sadece vatandaşın sağlık çalışanlarına değil,  sağlık çalışanları da kendi aralarında şiddet uyguluyor. Bu olay da görüldüğü gibi kadına şiddet olaylarını , yer, eğitim düzeyi, meslek sahibi vs. kavramlar etkilemiyor.

 


Editör: TE Bilişim