Ulukışla, Darboğaz, Çiftehan belediyeleri Ankara Günlerinde yan yana yer aldı. Darboğaz Kirazı, Çiftehan Kaplıcası, Ulukışla elması, lahanası kavunu, turşusu ile stand zengindi. Birde Hacı Avşar Başkanın gayreti çabası, özgür bilen ve arkadaşlarının ilçeyi tanıtım çabaları birleşince bu alanda ilgi yoğundu. Hacı Avşar ve eşi konuklarla tek tek ilgilendi. Yerel ev ekmeği içinde standa yer ayrılmıştı.  Hamuru pazısı tahtası oklavası ve pişirme için sacı ile bir anda konukların aradığı tadlar üretildi.  . Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar bakandan milletvekillerine valiye Ulukışla bölümüne gelen konukları ile kısa da olsa sohbetlerde bulundu. İlçesi tanıtımı adına yararlı çaba gösterdi. Hacı Avşar Başkan Niğde tecrübeli başkanlardan. O nedenle kolay iletişim sağlıyor ve girişken yapısı ile de  konuklarına Ulukışla için istediği mesajı orada hemen yansıtıyordu. Eşi de konukları ağırlamada başkana destekti. Ulukışla için yararlı bir çaba Ankara Günlerinde gösterildi. Ulukışla Standında Özler Tarım, Erbil Turşuculuk, Alma Ata Tarım ürünleri ile Beyağıl Lahanası, Tarihi Alpağut Bağı Üzümleri ve Darboğaz Kiraz Reçeli sergilendi. Niğde Günleri’ne Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Hacı Avşar, Belde Belediye Başkanları Mustafa Kuzum, Ali Akpınar, Göksel Akçam, Mustafa Aydoğdu, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Uğurlu, Birol Önder, AKP  İlçe Başkanı Hacı Mehmet Büyükdikmen, CHP İlçe Başkanı Özhan Özlü ve oda başkanları katıldı.

Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar basına verdiği demeçte, Niğde’nin hak ettiği yerde olmadığını, Konya, Kayseri ve Adana illeri arasında sıkıştığının altını çizerek şu şekilde konuştu. “Ulukışla, doğu ile batıyı birbirine bağlayan bir kentimiz. Bölgemizin sıkıntılarını giderip, tüm güzelliklerini herkese tanıtmak istiyoruz. Bu bir başlangıç, bu sene belki eksiklerimiz olacak fakat önümüzdeki senelerde bunları gidereceğiz. Bu proje gerçekleşmeden önce bazı arkadaşlarımız kimse gelmez diyordu. Gördük ki katılım oldukça fazla. İnsan kimliğini ortaya çıkararak, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm insanlığın kardeşliğini savunuyorum bu nedenle herkes elinden geleni yapmalı, ben de bunu yapıyorum.”dedi. Belediye Başkanı Hacı Avşar’ın hazırlattığı lahana sarması ile  Darboğaz Belediye Başkanı Mustafa Kuzum’un hazırlattığı Beyaz Kiraz Reçeli katılımcıların damak tadı olurken     Ulukışla’nın yer aldığı bölüm son gün ise boştu. Ürünleri dağıtıma başlamaları ile tükenmesi bir oldu. Pazar günü gelen binlerce ziyaretçi ise Ulukışla ile ilgili bölümde yalnızca Ulukışla adını okudu.  Ne lahana kaldı ne kavun kaldı kasa kasa elmalarda bir iki gün sonunda tükeniverdi. Cumartesi günü ise tenekeleri açılan turşulardan vatandaş alıp yemek derdinde idi. Gelecek yıl Ankara günleri sonuçlanmadan Ulukışla bu alandan ayrılmaması gerekir çünkü son gün ziyaretçiler bu alanı boş görmeleri bir eksiklik oldu. Ulukışla ile ilgili düzenlemede Öküz Mehmet Paşa kervansarayı ayrıca bir alan alması ve görüntüsü anlatısı kitapları ile tanıtılmasında yarar vardır. Öküz Mehmet Paşa tek başına Ulukışla için bir çıkış noktası olabilir. Ömer Fethi Gürer olarak gidip gördüğüm  İshak Paşa sarayı Doğu Beyazıt dünyaya tanıttı. Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı da Ulukışla için çok önemli bir tanıtım yolu olabilir. Onarılmasına karşın gerektiği gibi değer bulamadığını düşündüğüm bu merkez için Kaymakamlığında öncülüğünde tanıtım amaçlı çaba şart görülmektedir. Bölge için su kaynaklarından Hayat su ve Tekir Su ambalajlı satışta sulardı ama Hayat su Ankara Günlerine katılmamıştı. Niğde’den çıkan bu su nedense Niğde adını da şişelerinde çıkarmıştı. Oysa İl Özel İdare bu su için yaptırım uygulayabilecek durumda olmasına rağmen bu konu hep es geçildi. Tekir su  Ankara günlerinde idi ama onlarda su dağıtmayı boşverins atmayı dahi planlamamış olacaklar ki  adı ile yer alan durumda kaldılar.Katılmış olmaları dahi güzeldi. Ulukışla gelecek yıl Bolkarlar öne çıkarılarak  çalışmalarda bulunulabilir. Kayak giysileri ve kayak takımları ile açılış günü DARKAY orada olması bölgede bir kayak merkezi ihtiyacının yansıtılması düşünülebilir.

Kaymakamlık, Belediye, Kasabalar ile  Ulukışla Ankara Günlerinde yer aldı.tabii ki Ulukışlalı yazarlarda orada idi.

 Ulukışla standında yazar şair Dursun Özden ve İdris Yavuz kitapları vardı. İdris Yavuz ile daha sonra İl Kültür Müdürlüğü standında birlikte idik. Kitaplarımızı imzaladık. Ulukışla ilçesi ile ilgili kapsamlı bir yayın yanında yayınlanmış diğer eserlerini İdris Yavuz okuyucu ile buluşturdu. Yazar Şair  Dursun Özden’de   Ulukışla yetişen önemli bir  değerdi. Kısa aralıklarla da olsa ayaküstü sohbetimiz oldu. Gördüklerimizi olması gerekenleri paylaştık. Dursun Özden aynı zamanda gezi yazarı idi. TRT içinde  belgesel çekimi yapıyordu. Ahmet Gülümser ile tanıştırdım. Ahmet Gülümser  Niğdemizde  sade mütevazi sessizce güzel  filmler çeken ve yerel kültürümüzü sahiplenen bir değerdi. Onunla sohbetleri yararlı oldu.   Ulukışla Ankara Günlerinde iyi temsil edildi dar alanda çabaları gözle görüldü.  Ulukışla Havadis, Toroslar gibi Ulukışla haberleri yer veren yerel basınında katkısı ile Ulukışla için gelecek daha güzel tanıtımlarla Turzime açılma olacaktır.