Akkaya barajı sorunu büyüdü. Halk ne oluyor demeye başladı. Oysa 20 yıldır göz göre göre Akkaya soruna dönüştürüldü. Yıllardır yazdık. Uyardık. Dinleyen olmadı. Şimdilerde konu ciddi ciddi ele alınıyor. Bu aşamada Akkaya Platforumu oluşturuldu. Turan Uçan bu anlamda bir grup duyarlı isim ile çaba içinde. Yetkililere gidiyorlar. Sorunu anlatıyorlar. Niğde yerel basını bu bağlamda tutarlı bir çaba gösterdi. Niğde Hamle yıllar öncesi konuyu kampanya ile de duyurdu. Niğde Anadolu, Niğde Yeni Yıldız, Niğde Gündem, Niğde Haber, Yeşil Bor, Yeni Bor, Hasret, 51 Haber, Bor Haber, Bor Haberci, Niğdemiz, Niğde Haberci ve diğer yerel basın yayın internet ile ilgili her yerde konu gündeme alındı. Çok sayıda köşe yazısı yazıldı. Bor Haber resimleri ile de durumu gözler önüne serdi. Akkaya ile olan bitene ayrı bir önemde veriyor.
 
        Akkaya Barajı yapılırken tartışıldı. Bor Ovası sulamak için düşünülmüştü.
 
       Asım Eren büyük çabası ile baraj oldu. Baraj çevresine kırk yıl önce ağaçlar dikildi. Bölge antik kalıntıları ise yok edildi. Akkaya Niğde-Bor arasında su toplandıkça fark edildi. Birde kuraklık oldukça suyun kıymeti bilindi. Kuyular yerine Akkaya ile Bor hayat buldu. İlçenin ortasından yaygın akan su şimdi kanala kondu. Aklaya için yirmi yıldır tehlike var deniyordu.
 
2002 yıl  Niğde raporunda durum vahim yazıldı. Akkaya için en çok yazı yazan oldum. Ama duyan olmadı. Akkaya tehlikesi fark edilmedi. Son yıllarda Akkaya siyasi alanda da söz edince Bakan getirildi. Çözümden söz edildi. Ama nafile laftan öte birkaç toplantı ile iş kaldı. Arada Niğde belediyesi arıtması tartışıldı. Milletvekilleri meclise önergeler verdi. Yetkililer değişti. Konuyu bilenler gitti. Bilmeyenler öğrendi. Binlerce insanın yaşamı riske giriyor diyoruz. Tehlike büyüyor diyoruz. Yayınlanan raporları tekrar ediyoruz. Kimse çokta sorunun büyüklüğünü görmüyordu.
 
Geçen yaz Akkaya’nın kokusu çıktı. Herkes işin farkına vardı. Platformunda çabaları var. Şimdilerde Akkaya için bir avuç gönüllü koşturuyor. Akkaya Platformu ile konunun takipçileri oldu. Tüm dileğim başarılı olmalarıdır. Yoksa Bor ile bölgede yaşam riski doğdu doğacak Biliyorum yine yetkililer laf ile işin içinden sıyrılacak Olan vatandaşa olacak Onun için Akkaya Platformu çabasına herkes destek olmalıdır. Yoksa Bor ilçesi geleceği tehlikededir.