Yaklaşık iki yıl önce Niğde’de Parkomat (parkometre) uygulaması başlamıştı. Bu uygulama ile Niğde’nin trafik sorunu çözülecek, sağlanan gelir de vatandaşa geri dönecekti. Bu sefer vatandaşa değil de kaldırımlara parkometreler takılmıştı. Hoş, içinizden “Ha Ali Veli, ha Veli Ali” diyecek, kaldırımlara takılan parkometrelerin faturasının da dönüp – dolaşıp vatandaşın cebinden çıktığını söyleyeceksiniz… Olsun, vatandaşın cebinden çıksa da parkometrelerden kazanılan bu para Belediye hizmetlerine, yani tekrardan vatandaşa yol, su, elektrik, doğalgaz gibi dönecekti. 

Biz bu konuyu çok eleştirdik. Hatta 31 Temmuz 2012 tarihinde kaleme alarak yayınladığım  “İn bir lira, bin bir lira” başlıklı yazım bu konuya aitti. Merak edenler, lütfen o yazımı da okusun. Evet Niğdeli vatandaş tam da “ibre”nin kendinden yana dönmesini, “parkometre”lerden kazanılan paranın yol, su, elektrik, doğalgaza katkı sağlamasını beklerken bakın ne oldu.

 

Niğde'deki Parkomat uygulamasının  neden iptal edildiği hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Akdoğan; “ yapılan ihale sonucunda bir firma almıştı. Parkomat firması Belediye’ye verdiği taahhüdünü yerine getirmediği için Belediye Encümeni'miz tarafından sözleşmesi iptal edildi. İptal etmeden 15 gün önce firma yetkililerini belediyeye çağırarak uyarılarda bulunduk. Parkomatın doğru işletilmediğini, belediyeyle olan ilişkilerin iyi gitmediğini ve ödemeniz gereken miktarı ödemedikleri konusunda uyarılarda bulunduk ve bir süre verdik. Verdiğimiz sürenin dolmasına üç gün kala Mali İşler Müdürü'müz bu firma yetkililerini arayarak taahhütlerini yerine getirmeleri konusunda bir daha uyarıda bulunduk ve tekrar yerine getirmediler, Encümen kararıyla sözleşmeleri fes edildi ve hesaplarına da haciz yazısını yazdık. Firmadan yaklaşık 150 bin lira alacağımız vardı. Bu nedenle hesaplarına haciz yazısı yazıldı ve hesaplarına haciz konuldu. Parkomat illa ki olması gerekirse Belediye tarafından da işletilebilir. Bunun da incelemeleri yapılıyor, bunların hepsini değerlendireceğiz. Şu anda mevcut şirketle Parkomat işinin bir alakası kalmadı, sözleşme feshedildi. İleriki günlerde konuyla ilgili çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

 

Evet Niğde’nin yollarından birileri yolunu bulmuş, Niğdeliye de seyretmek düşmüştü. Bu işin en güzel yanı Ankara’daki “parkometre” kavgasında olduğu gibi kan dökülmemiş olmasıydı. Hem “parkometre” uygulaması geçici bir süre de olsa durdurulmuş, yani “ibre” vatandaşa umut vermişti. Şimdi Niğde’li  yeni parkorantçılar gelmeden  Mecburiyet Caddesi’nin tadını çıkartmaya baksın…

 

 

Kalın sağlıcakla…   Şerife Türkeş Kanaatbilen


Daha Önce Yazmış olduğum konu ile ilgili "İn bir lira, bin bir lira" başlıklı yazım için manteşe TIKLAYIN