Merhaba değerli okuyucular..

 

Bu hafta sizlerle paylaşmak istediğim konu Niğde’de yaklaşık bir yıl önce başlayan parkomat uygulaması.. Niğde bilindiği üzere bir caddeye sıkışmış neredeyse 'bir tane caddemiz var' diyebileceğimiz bir il.. Parkomat uygulamasının başlama aşamasında Niğde Belediye Başkanı'nın açıklamaları Niğdelinin yüreğine su serper nitelikteydi.. Sanki bu uygulama başlayınca Niğdeli trafik stresinden kurtulacak bir 'oh' diyecek gibiydi… Başkan'ın o günkü gazetelere internet sitelerinde yeralan Parkomat uygulaması ile ilgili haberini sizinle paylaşmak istiyorum… “Niğde Belediyesi, kentin yoğun araç trafiğinde yaşanan park sorunlarının ortadan kaldırmak için parkomat uygulamasını başlattı.  Kent merkezinde yaşanan yoğun park sorununun giderilmesi ve istihdam sağlanmasına yönelik başlatılan parkomat uygulaması, bundan böyle caddelerin de rahatlamasına neden olacak. Kent merkezinde belirlenen 18 farklı noktada uygulanacak, 'Yaptığımız çalışma sonucu, halkımızın bu isteğini de en iyi şekilde yerine getirmiş olduk. Tüm Niğdeli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Taşıt sahibi hemşerilerimizin de kısa sürede bu uygulamaya alışacağını düşünüyoruz' şeklinde konuştu”. 

 

Bir yıl önce bu söylemlere başlayan parkomat uygulamasını biz de Niğde halkına sorduk: "Bu uygulama sizi ne kadar rahatlattı?" diye. Bir sorduk, bin ah işittik! Soruyu yönelttiklerimizden bir Niğdeli, işin vehametini anlatmak için, parmaklarını tabanca gibi yapıp; "Bu bir soygundur!.." dedi. Diğerlerinin söyledikleri de bundan farklı değil. En ilginç sözü de yaşlı bir amca, darbı mesel gibi; "İn bir lira, bin bir lira!.. Sanki cebimize anahtar uydurdular" sözleriyle durumu dile getiriyor. "Pek iyi trafik rahatladı mı?" diye soruyoruz. "Hayır !.. Daha da berbat durumda!.. Sanki 'milli felaket' haline gelen, İstanbul'daki Boğaz Köprüsü'nde yaşanan trafik sıkıntısı Niğde'ye taşındı!.. Parkomat uygulamasına belediyenin yol yapım çalışması da eklenince, Niğdeliye; Niğde'yi terk et git oldu!.." Ayrıca siftahı zor yapan esnafın ağzını bıçak açmıyor, "Zaten kirayı zor çıkarıyoruz. Bir de işyerinde kullandığım aracım için bunlara ayda 150 lira deli dumrul vergisi ödüyoruz" işte değerli okuyucular Niğde’nin acı gerçeği ile karşılaşıyorsunuz. Ha bir de az daha unutuyordum. "Parkomat uygulamasının teknik şartnamesinde neler var?" diye sorup da acı acı tebessüm eden cin gibi bir gençle karşılaştım! Sahi, bu Parkomat uygulamasının teknik şartnamesinde neler var? Bilenbiri çıkıp da bize anlatsa. Hiç olmazsa biz de meraktan kurtuluruz. 

 

Haydi biz de bu gençten cesaret alıp, mübarek Ramazan günü 'şeytanın avukatlığı'na soyunalım!.. Buradan sayın Başkan'a sormak istiyorum: İnsanları bu kadar mağdur ederek başlattığınız uygulamadan Niğde Belediyesi bir yılda ne kadar kazanç elde etti? Türkiye'de bir çok ilde yargıya taşınan ve mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararı verdiği bu konu ne kadar devam edecek?  Yoksa, Niğde’den de bir babayiğit çıkarak bu uygulamaya son vermeniz için mahkemeye mi müracaat etmeli?

 

Kalın sağlıcakla…

 

 

Şerife TÜRKEŞ KANAATBİLEN

 

Yeni Yıldız Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

 


Editör: TE Bilişim